Mummon vinkit rennompaan syksyyn

On se ihanaa, kun on vuodenaikojen vaihtelua. Kuka huomaisi ruskan värikkyyden, jos se jatkuisi vuoden ympäri, tai kuka kestäisi jatkuvaa kesähellettä? Älä siis anna syksyn masentaa, vaikka olet kesäihminen, tai pidät eniten keväästä. Ota ilo irti syksystäkin! Itse olen syksy-ihminen, joten on helppo nauttia siitä.

1. Tankkaa ruskan värejä muistiisi.

Värien muistiin tankkaaminen onnistuu katsellen ruskan kyllästämää maisemaa ja vain räpäyttämällä silmiä, ihan kuin painaisit kameran nappia, ja kas, kuva on muistissasi. Jos elämä tuntuu harmaalta, ottamalla muistin kätköistä nappaamasi ruskakuvan, saat ainakin hetkeksi väriä päivääsi.

2.Näe harmaassakin eri sävyt.

Ei harmaakaan ole pelkkää yhtä väriä, vaan siinäkin on sävyjä.Katso vaikka taivaalle, eivät pilvetkään ole samansävyisiä, tai maa, puhumattakaan muusta luonnosta.

3. Ethän aloita tai lopeta päivää uutisia katsomalla.

Uutiset ovat harvoin hyviä vuodenajasta riippumatta. Saat helposti päiväsi ja yösi huolten täyttämäksi. Riittää, kun katsot uutiset kerran päivässä tai vieläkin harvemmin. Voit ajoittaa ne johonkin muuhun aikaan, kuin ensimmäiseksi aamuun tai viimeiseksi iltaan.

4. Näe, että sateellakin on hyviä puolia.

Juha-Tapio laulaa “kuinka kadunvarren lätäköissä meille taivaan tähdet heijastuu”. Voisikos kauniimmin ilmaista sateen jälkiä? Vettä sataa syksyllä, että pohjavesivaranto pysyy täynnä, emmehän tule toimeen ilman vettä. Syksyn sateet ovat siis tarpeen.

5. Luepa L Pohjanpään runo kahdesta vanhasta variksesta.

Tuo runo mielletään helposti alakuloiseksi kuvaukseksi harmaasta ja sateisesta syyspäivästä. Sen voi lukea myös rauhan ja hitauden vertauskuvana. “Yli pellon mustan kynnöksen tuntuu riihentuoksu etäinen.” On siis saatu sato talteen ja syystyöt tehtyä. Nykynuorelle voivat olla vieraita käsitteitä sekä pellon kynnös, että riihentuoksu, mutta ei vanhemmalle polvelle. Enää ei peltoja kynnetä ja viljat puidaan riihen asemasta leikkuupuimurilla.

6. Kuuntele tuulta.

Olen seisonut pihalla kuunnellen, kuinka tuuli “soi” eri tavalla eri puissa. Lehtipuissa se kuulostaa lempeältä suhinalta, havupuissa se on voimakkaampaa. Syksyisin tuulee paljon, jolloin on hyvä tilaisuus kuunnella sitä. Ellei ole kyseessä myrsky, tuulen ääni rauhoittaa ja rauha on hyvä tunne varsinkin nykyisinä aikoina.

7. Vietä hämärähyssyä.

Jos vain mahdollista, vietä hetki hämärässä ennen valojen sytyttämistä. Samalla säästät sähköä, mikä on tosi hyvä asia nyt kalliin energian aikana. Sytytä sitten kynttilä/kynttilöitä ja jatka rauhoittumista lempeässä valossa.

Syksyssä on paljon hyviä puolia, ne kannattaa opetella huomaamaan.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image