11 tapaa säästää omaa unelmaa varten – “Säästäessä tärkeää on myös muistaa elää”

Kysyimme teiltä Instagramissa yhdessä Asokotien kanssa, mikä on sinun paras keinosi säästää unelmia varten? Tällaisia vastauksia annoitte:

 1. “Palkasta laitan osan säästötilille. Ostan vain tarpeellista ja teen paljon itse mitä pystyn.”
 2. “Laitan S-bonukset eri säästötilille ja minimoin auton käytön.”
 3. “Vähennän ruokahävikkiä ja kierrätän.”
 4. “Ei tee ostoksia hetken mielijohteesta. Pohtii ostopäätöstä muutaman päivän, niin into ostamiseen on saattanut jo laantua.”
 5. “Ostan hyvin harkiten ja pyrin löytämään monet asiat kierrätettyinä. Joskus se vie aikaa että tietyn tavaran löytää, mutta siinä ajassa on ehtinyt myös punnita onko ostos todella tarpeellinen. Pyrin myös korjaamaan ja miettimään miten vanhaa voi hyödyntää uudelleen. Ruokaostoksissa säästäminen onnistuu parhaiten kun suunnittelee pidemmälle aikavälille mitä ruokaa aikoo laittaa.”
 6. “Olen ihan tuhottoman huono laittamaan säästöön yhtään. Yleensä ostan vain mitä tarvitsee ja mihin laskujen jälkeen jää rahaa. Unelmat ovat pääsääntöisesti aineettomia tai sit sellaisia mihin ihan arkibudjetilla pääsee. Uiminen, metsäretket, lumienkeleiden teko, leffailta perheen kesken omalla sohvalla, sauna kotona tai mökillä. Mun unelmat on suhteutettu siihen mihin mulla on voimavaroja ja realistinen mahdollisuus. Ja se riittää mulle enemmän kuin hyvin.”
 7. “Jokaisesta korttiostoksesta menee automaattisesti säästöön muutama euro.”
 8. “Paras keino säästää on kirjata kaikki menot ylös excel-taulukkoon mahdollisimman tarkasti eri kategorioihin. Kun kaikki ostot pitää kirjata, tulee helpommin karsittua ulkona syömisiä, vaateostoksista jne. Alkaa miettimään, onko ne oikeasti tarpeen vai voisiko niissä säästää. Itse olen kirjannut kaikki kuluni jo pian kolmen vuoden ajan!”
 9. “Lapset rakastavat keräillä ulkoa kaikenlaista, varsinkin pantillisia tölkkejä ja pulloja kulkeutuu nykyään välillä enempi ja välillä vähän enempi. Yhteisesti ollaan sovittu, että näistä aarteista kertyvät rahat laitetaan “kesälomarahastoon” eli lasipurkkiin keittiön kaappiin. Rahat käytetään osana yhteistä kesäloman viettoa. Tämä motivoi lapsia pohtimaan rahankäyttöä monelta eri kantilta ❤ (lasipurkkiin tulee ohimennen sujauteltua muutenkin kolikoita silloin, kun tulee käytettyä käteistä ostosten teossa)”
 10. “Minun paras vinkki on käyttää vaan käteistä. Kun maksaa paljon pieniä ostoksia kortilla, rahat vaan häipyy tililtä.”
 11. “Moni asia kannattaa kilpailuttaa, esim. vakuutukset ja puhelinlittymät. Silti säästäessä tärkeää on myös muistaa elää 💫”

Jos haaveena on oma asunto, TÄSTÄ JUTUSTA löydät käytännön vinkkejä, miten voit säästää juuri asuntoa varten, jos pesämunaa ei juurikaan ole. Jutusta löydät nerokkaan vinkin Asokodeilta, miten voi asua mukavasti samalla, kun säästät omaa asuntoa varten!

Meillä Asokodeilla (Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy) on asumisoikeusasuntoja 31 paikkakunnalla, niin kerros-, rivi-, omakoti- kuin paritaloissakin. Asumisoikeusasuntoon et tarvitse isoa pankkilainaa eikä siitä täydy maksaa varainsiirtoveroa. Asumisesta maksat vuokran sijaan käyttövastiketta. Palvelukeskus auttaa asumiseen liittyvissä asioissa puhelimitse vuorokauden ympäri, jos esimerkiksi hana alkaa tippua tai jääkaappi tulee tiensä päähän. Onnella on osoite!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image