Epätäydellisyyttä sietävillä on hauskempaa – Opi hyväksymään nykyhetki sellaisena kuin se on

Meillä on valtavasti mahdollisuuksia muuttaa itseämme ja maailmaa, jossa elämme. Haluamme hallita todellisuutta ja parantaa sitä kohti hienoja kuvitelmiamme. Tämä on toki hyvä asia.

Ongelmia syntyy, jos koet, että nykyhetki voisi olla toisenlainen, parempi. Voit aina toki luoda mielikuvissasi paremman version todellisuudesta. Nykyhetki on kuitenkin juuri sellainen kuin se on juuri nyt.

Jos arvostat houkuttelevia mielikuviasi jatkuvasti enemmän kuin nykyistä todellisuutta, koet tyytymättömyyttä. Todellisuudella ei ole kuitenkaan mahdollisuutta pärjätä mielikuvillesi.

Nykyhetki on ohikiitävä. Se oli vain sekunti sitten tulevaisuutta ja sekunnin päästä se on jo menneisyyttä. Saatat murehtia nykyhetkeä ja tilannettasi, koska se ei ole sellainen kuin haluaisit sen olevan. Perfektionistinen mieli keskittyy usein kuviteltuun maailmaan, joka voisi olla teoriassa.

Jos erehdyt ajattelemaan, että nykyhetken kuuluisi olla hienojen mielikuviesi mukainen, taistelet todellisuutta vastaan. Se on turhauttava ja tyytymättömyyttä aiheuttava taistelu, jonka häviät joka kerta.

Todellisuus on kuitenkin tällä hetkellä juuri sellainen kuin se on. Sitä on myöhäistä enää muuttaa. Jollet pidä todellisuudestasi, voit alkaa tehdä nykyhetkessä asioita tulevaisuuden muuttamiseksi.

Lukemattomat eri tapahtumat ovat ajan myötä johtaneet sinut juuri tähän hetkeen. Vaikka nykyhetki voisi olla toisenlainen kuvitelmissasi, se ei voi olla toisenlainen tässä hetkessä, tässä todellisuudessa. Siksi nykyhetki kannattaa opetella hyväksymään.

Lainaus kirjasta Täydellinen kirja:

 

Jos haluat käytännön vinkkejä nykyhetken hyväksymiseen, epäonnistumisen pelon käsittelemiseen ja perfektionismista vapautumiseen, tule mukaan maksuttomalle Facebook Live -luennolle maanantaina 12.11.2018 klo 18.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image