5 syytä, miksi jokaisen lapsen – ja aikuisen – pitäisi saada kuulla naurua riittävästi

Anttu Harlin. Kuva: Kimmo Syväri.

Moni juoksee elämän velvollisuuksien perässä niin, että pinna on välillä liian kireällä. Lasten pelleilyt saattavat käydä hermoille. Ei paljon naurata. Mutta olisi hyvä naurattaa. Anttu Harlin on luonut maailmanlaajuisesti tunnetun Kikattava Kakkiainen -hahmon lapsille, koska on sitä mieltä, että jokaisen lapsen pitäisi saada kuulla ja oppia naurua riittävästi.

Ihminen oppii nauramaan jo vauvana, ja vanhemmat voivat tukea lasta niin, että nauru toimii positiivisena voimavarana läpi elämän. Tässä Anttu Harlinin 5 syytä, miksi vanhempien kannattaisi viljellä naurua mahdollisimman paljon lasten kanssa:

1. Nauru luo myönteistä elämän asennetta

”Kun lapsi saa kuulla iloista naurua tai kun lapsi nauraa itse, hän kerää erittäin arvokasta pääomaa: positiivista asennetta. Positiivinen asenne on yksi parhaista työkaluista elämässä. Miten opettaa tätä lapselle? Voisi sanoa, että nauru on kuin akun lataamista – ja jos on väline lataamiseen, on käytössä ehtymätön akku elämässä.”

2. Kikatuskohtaus haihduttaa huolet

”Kikattaminen on tehokas pään tyhjentäjä – tehokkaampi kuin hiljentyminen tai jooga. Jos on huolia tai paljon ajatuksia, kunnon kikatuskohtaus auttaa aina!”

3. Nauramalla oppii paremmin

”Nauraminen laukaisee jännitystä ja stressiä, ja siksi nauraminen auttaa myös oppimisessa. On helpompi ottaa oppeja vastaan, kun on positiivinen suhtautuminen uusiin asiohin.”

4. Nauru lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta

”Peilaaminen on primitiivistä: kun joku nauraa, toiset lähtevät mukaan. Nauru siis tarttuu! Lisäksi toisen eleiden mukaileminen helpottaa vuorovaikutusta ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.”

5. Nauru on parasta!

”Nauraminen yksikertaisesti on paras ’tunne’: se vapauttaa endorfiinia eli mielihyvähormonia, mikä saa olon tuntumaan hyvältä.”

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image