Visbyn lomamuistot lämmittävät vielä talvipakkasillakin

Kapeat ruusujen reunustamat kujat, suolaisen merituulen tuoksu ja leppoisa ilmapiiri. Nämä kolme asiaa nousevat ensimmäisenä mieleen muistellessani kesäistä lomamatkaamme ruusujen saarelle Gotlantiin. Kesällä haaveet muuttuivat todeksi, kun toteutimme pitkään mielessä olleen Visbyn matkan yhdessä Ystäväpariskunnan kanssa. Hotelli Visbyn vanhassa kaupungissa osoittautui oikeaksi valinnaksi, sillä siitä oli lyhyt matka joka paikkaan. Visbyssä helppoa on, kun kaikki on lähellä ja kävelemällä pääsee joka paikkaan. Taukopaikkoja löytyy ihanista pienistä puutarhakahviloista 300 makuvaihtoehdon jäätelöbaariin.

Parin päivän kaupungissa kävelyn jälkeen tuntui siltä, että saarta voisi katsella vähän laajemmin ja päätimme vuokrata auton, mutta sesonkiaikana se ei ollutkaan ihan niin helppoa! Viimein pienen huoltoaseman yhteydestä löytyi myös vuokra-autoja ja yksi pieni punainen auto vapaana. Se oli kuin meille tarkoitettu, joten tuumasta toimeen, auto alle ja menoksi!

Ihan siinä nuoruusvuodet tulivat mieleen, kun me ”tytöt” nökötimme käsilaukkuinemme pikkuauton takapenkillä ja unelmiemme miehet edessä. Suunnaksi otimme saaren eteläosan. Jo muutaman kilometrin päässä Visbyn ulkopuolella pääsee kokemaan saaren tunnelman aidoimmillaan. Päivän aikana ehdimme käydä pienen kylän kesätapahtumassa, kalastajakylän kesäjuhlilla ja talviturkit heitettiin saaren eteläisimmässä kärjessä Itämereen.

Kalastajakylän kesäjuhlille jouduimme vähän vahingossa. Päätien varressa oli odotettu jäätelö – ja kahvikyltti. Takapenkiltä tuli tiukka vaatimus, että sinne on käännyttävä, koska kahvittelupaikkoja ei turhan tiheässä ollut. Ajettuamme jonkin matkaa hiekkatietä vastassa oli liikenteenohjaaja kirkkaassa huomioliivissään, joka ystävällisesti ohjasi meidät pysäköimään automme muiden perässä pellolle. Siinä sitten hieman ihmettelimme, että mihinköhän olemme menossa. Eihän sieltä heti pois kehdannut lähteä ja ne jäätelötkin poltteli mielessä. Niinpä menimme rohkeasti muiden perässä ja toivoimme, ettei nyt ainakaan mihinkään yksityistilaisuuteen päädyttäisi!

Lopulta päädyimme pienen idyllisen kalastajakylän rantaan, jossa oli täydessä vauhdissa olevat kesäjuhlat. Siellä me paikallisten mukana nautimme ihanasta kesäpäivästä ja myyntitiskien antimista. Aina ei voi tietää mihin joutuu ja siinä se matkustamisen viehätys onkin. Päivä oli mukava ja monta kaunista paikkaa saimme nähdä ja ihastella.

Neljä päivää oli sopivan pituinen loma, siinä ehti hyvin nähdä ja kokea. Seuraavaksi kerraksi jäi vielä saaren pohjoisosaan tutustuminen, jossa tippukiviluolat ja Raukit, eli kalkkikivimuodostelmat ovat varmasti näkemisen arvoisia. Matkustustavaksi valitsimme lentämisen, näin ei matkoihin kulunut turhan kauan ja perillä oloon jäi mukavasti aikaa. Lomakohteena Gotlanti täytti kaikki odotukset. Peppi Pitkätossun henkisiä pieniä kujia, hyvää ruokaa, ihania kahviloita ja ystävällisiä ihmisiä. Ihanaa lomaa ruusujen saarella on mukava muistella sitten syyspimeillä ja talvipakkasilla. Seuraavaa lomaa odotellessa, missä se sitten ikinä onkin.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image