Mitä jos antaisit itsellesi lahjaksi vuoden?

Kirjoittaja Maaretta Tukiainen on tietokirjailija ja muutosvalmentaja, joka uskoo taiteen parantavaan voimaan. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri ja muotoilija. Hänen mottonsa on: Small wonders make a big difference. Maaretan viides kirja Hyvän mielen vuosi ilmestyi syyskuussa. 


Kun olin neljäntoista, sain äidiltäni lahjan, joka ylitti kaikki siihen asti saamani. Se ei ollut kimaltava, ei päälle puettava eikä ikätovereitten himoitsema. Se ei oikeastaan ollut edes valmis. Se piti itse luoda.

Lahja oli tyhjä kirja, jonka kanteen oli hopeisin kirjaimin painettu tuttu nimi: omani.

Täytin kirjan teksteillä. Kirjoitin siitä, mistä unelmoin ja mitä toivoin ja odotin. Kirjoitin myös peloista ja surusta ja avuttomuudesta sekä siitä, että vaikka miten ponnistelin, en voinut poistaa niiden kärsimystä, joita rakastin.

Ilossa ja surussa kirja kulki mukanani. Elin sen kanssa kokonaisen vuoden.

Kirja on omaa aikaa

Vuosia myöhemmin tutustuin yhteen poikaan. Pojalla oli ujo hymy, kihara tukka ja taivaansiniset silmät. Kun ensimmäisen kerran menin hänen luokseen, näin hyllyssä tutun kirjan. Hän oli saanut äidiltään saman lahjan!

Raotin kirjaa. Sivut pursuivat elämää. Auringonkukka rehotti, kauris livahti metsään ja albatrossi levitti siipensä ja sukelsi tummanpuhuviin pilviin.

Kirjaimiakin löytyi, mutta ne olivat suuria ja kiemurtelivat. Poika katsoi kaikkea piirtäjän silmin.

Rakastuin.

Tuosta hetkestä on nyt vuosia. Nuo kirjat ovat yhä tallessa. Ne sijaitsevat kylki kyljessä samalla hyllyllä vanhan puuhuvilan kirjastohuoneessa, siinä samassa, jossa alkunsa sai myös pian ilmestyvä uusi kirja. Kirja, jonka tyttö kirjoitti ja poika kuvitti. Ne samat tyttö ja poika.

Unelma saa toimimaan

Jo useamman vuoden ajan minulla on ollut unelma. Tuossa unelmassa Suomi on paikka, jossa myötätuntoa riittää jaettavaksi ja jokainen osaa tarpeen tullen laittaa yhteisen hyvän oman etunsa edelle. Paikka, jossa erilaisuus on voima, ei uhka, ja ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin on.

Tämä unelma on syy, miksi kirjoitan. Haluan, että jonain päivänä unelma on totta. Siihen tarvitaan toki myös kättä pidempää. Esimerkiksi kirja.

Toivo ylläpitää elämää

Kun ihminen kokee tulevansa hyväksytyksi, hänessä herää toivo. Kun ihmisellä on toivoa, hän elää. Kun toivo lakkaa, lakkaa usein myös elämä.

Mutta pysyäkseen yllä arjessa toivo tarvitsee aikaa. Mitä jos antaisit itsellesi lahjaksi juuri sitä?

Anna ensin tunti, sitten päivä, sitten viikko. Aloita milloin tahdot ja tee mitä sydämesi syvimmiltään kaipaa. Anna itsellesi lahjaksi Hyvän mielen vuosi.

Tykkää Facebookissa https://www.facebook.com/hyvanmielenvuosi
#hyvänmielenvuosi

Seuraa Twitterissä: @Maaretta
Seuraa Instagramissa: @maaru
Lue lisää: www.maaretta.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image