Näin onnelliset pariskunnat pysyvät onnellisina – 7 tapaa ylläpitää ja varjella rakkautta

Satujen prinsessa ja prinssi elävät aina elämänsä onnellisena loppuun asti. Vaan entä me oikeat ihmiset oikeassa maailmassa, kuinka me elämme yhteisen taipaleemme onnellisina loppuun asti?

Tosimaailmassakin tapaa vuosikymmeniä yhdessä olleita pariskuntia, jotka ovat edelleen äärettömän rakastuneita toisiinsa. Vaikka kuherruskuukausi on jo siirtynyt muistoihin, on syvä rakkaus toista kohtaan edelleen läsnä. Heitä kohdatessa tulee miettineeksi, kuinka se on mahdollista? Kuinka he säilyttävät rakkauden kaikki nuo vuodet? Tässä koottuna tapoja, joilla he varjelevat rakkauttaan.

1. He kuuntelevat toisiaan.

Kommunikoinnin puute on suhteiden suurin kompastuskivi. Toisen kuunteleminen on äärimmäisen tärkeää. Oli asia mikä hyvänsä, kommunikointi johtaa syvempään suhteeseen, jossa oppii jatkuvasti uutta toisesta ja itsestään. Tiedostamalla toisen tarpeet, toiveet, pelot ja kivut, voi olla hänen tukenaan vaikkei aina samaa mieltä olisikaan. Syvemmän ymmärryksen myötä tulee myös syvempi rakkaus.

2. He arvostavat toisiaan.

Olisi hulluutta pitää toista itsestäänselvyytenä, sillä kaikki meistä ansaitsevat lämpöä ja arvostusta. Koska kukaan ei ole täydellinen, tulee huomioida myös toisen ”puutteet” kunnioittavasti. Kun toista kohtelee kunnioituksella, saa todennäköisemmin itse samaa kohtelua. Ilmaise rohkeasti, kuinka syvästi toista arvostat ja kuinka paljon hyvää hän elämääsi tuo. Vanha sanonta ”kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan” ei todellakaan ole palturia.

3. He antavat toisilleen anteeksi.

Koska ihmiset ovat erilaisia, välillä toista loukkaa tahattomasti. Tällöin on anteeksianto paikallaan. Jokaiseen suhteeseen kuuluu myötä- ja vastoinkäymisiä, risuja ja ruusuja. Älä turhaan pakene konflikteja vaan jää rohkeasti selvittämään niitä. Keskustelu ja anteeksianto pitävät suhteen tasapainoisena. Muista, että rehellisyys maan perii ja juuri eroavaisuutenne tekevät teistä lyömättömän tiimin.

4. He nauravat yhdessä.

Nauru vähentää stressiä, tuottaa iloa ja vahvistaa yhteyttä. Luokaa yhteisiä muistoja ja antakaa naurun sitoa sydämenne yhteen. Ottakaa reilusti kaksinkeskeistä aikaa ja hassutelkaa yhdessä. Ja huomio, ihan aikuisten oikeasti aikuisillakin on lupa leikkiä!

5. He ovat kilttejä toisilleen.

Toisen huomioiminen on elintärkeää rakkaudelle. Olemalla lempeä ja puhumalla nätisti ilmaiset rakkaallesi välittäväsi hänestä. Rakkauden voi ilmaista muutoinkin kuin sanomalla ”minä rakastan sinua”, ja itseasiassa juuri tuo oma tapasi kertoo ainutlaatuisesta rakkaudestasi. Kun ilmaiset rakastavasi, pysähdy hetkeksi todella tarkoittamaan sitä. Kiltteys toista kohtaan lisää arvostusta ja rakentaa luottamusta.

6. He flirttaavat.

Rakkauden alkutaipaleella flirttiä riittää, mutta pyri viljelemään sitä myös myöhemmin suhteessa. Flirtti ei ole pelkkiä sanoja vaan kehonkieltä ja tekoja. Flirtti kertoo toiselle, että olet edelleen hulluna häneen.

7. He tahtovat säilyttää rakkautensa.

Arvostakaa rakkauttanne ja tehkää yhdessä asioita sen säilyttämiseksi. Puuhatkaa yhteisten asioiden parissa ja ottakaa aikaa toisillenne. Olkaa avoimia ja kilttejä toisillenne. Ajoittain on myös hyvä viettää aikaa yksin, sillä toisen ikävöiminen muistuttaa kuinka tärkeä tämä onkaan. Pieni kaipuu syventää rakkautta ja tekee kotiinpaluusta ja jälleennäkemisestä entistä ihanampaa.

Lähteet:
eharmony.com
psychcentral.com

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image