Nämä ikivihreät kesätouhut kannattaa opettaa nykylapsillekin

Hidasta elämää -kirjoittajat muistelivat omia lapsuuden kesätouhujaan. Nämä kesätouhut olivat niin hauskoja, että mielestämme ne ansaitsevat elinkaaren myös pädisukupolven tietoisuuteen.

1. Kukkaseppeleen tekeminen

Kaupunkilaislapset joutuvat kysymään kukista: “Saako tän ottaa?” Vie lapsi niitylle ja sano: “Kaikkea saa ottaa!” Tehkää yhdessä kukkaseppele. Taito kantaa iloa pitkälle elämässä. (Tästä löytyy kuvalliset teko-ohjeet.)

tyttokuplat

2. Kupla-aines tiskiaineesta ja itsetehdyt “kuplattimet”

Nykyään voi marssia lelukauppaan ja hankkia kupla-ainesta ja välineitä. Mutta entä jos sekoittaisitte oman kupla-aineksen tiskiaineesta ja jännittäisitte, tuleeko siitä riittävän kestävä. Mielikuvitusta voi käyttää myös “kuplattimen” tekoon: nippuside? henkarin putki? rautalanka?

3. Ruoholla viheltäminen

Ruoho on mitä hupaisinta ajanvietettä: kuka saa vihellyksen kuulumaan ruohonkorresta?

marjat

4. Marjaheinä

Mikä onkaan makeampaa kuin itse poiminut metsämarjat heinänkorressa? Ne ovat kuin helminauhoja <3

5. Leipäkivien etsiminen ja viskominen

Muistatteko kuinka suuri ilo oli löytää leipäkivi? Oikea littanainen täydellisyys, joka oikeassa kulmassa ja hyvällä kierteellä veteen viskattuna tekee enkat? Ehkä jopa 7?

6. Oma kauppa

Oman kaupan voi perustaa milloin tahansa, mihin tahansa. Kaupassa voi olla myytävänä käpyjä, kiviä, lehtiä, kukkia, kuravelliä – samat käyvät maksuvälineenä.

ongella

7. Ongella

Odottaminen. Kokonainen päivä saattaa kulua tuijotellen veden pintaa, jos ei syö. Kuha ny vaa istuu.

8. Kukko vai kana?

Nappase heinästä kiinni ja vetäise: jos jää pitkä “häntä”, se on kukko, jos jää lyhyt “häntä”, se on kana. Muista ensin kysyä: kukko vai kana?

9. Maja

Majoja voi rakentaa metsään, pihalle tai sadepäivänä vaikka patja- tai tyynykasan alle. Vain mielikuvitus on rajana majan rakennuksessa!

varpaat

10. Tarzan

Tarzan, metsien kuningas: ennen luonnossa villisti liikkumista kutsuttiin Tarzan-leikiksi, nykyään sitä kutsutaan parkouriksi. Yhtä kaikki: liikkuminen luonnossa, luonnon kunnioittaminen ja oma, vapaa liike on vapauttavaa – myös aikuiselle!

11. Hyppiminen

Twistit, hyppynarut, ruutuhyppelyt eli rintat. Kuka tekee taplin, stiplun tai tiplun? Löytyykö sarjat selkärangasta vielä, jos menet itse mukaan hyppimään? Hidasta elämää -puodin Sanni muistelee twist-sokkeloa. Jos sokkelo on unohtunut, katso tarkemmat ohjeet tästä.

12. Pallopelit

Hidasta elämää -kirjoittajien yksi iso suosikki on pallonheitto seinää vasten. Parasta tässä pelissä on se, että sarjoja voi tehdä sekä yksin että kavereiden kanssa. Kun lapsi sanoo “tylsää, saanko pelata”, vastaa: “kyllä saat, tuus kattoo”. Koita muistella sarjoja tai keksi omia. Tällaisen sarja alun muisti bloggarimme Noora: yksi heitto suoraan seinään (1), kaksi heittoa siten, että pomppaa seinän jälkeen kerran maahan (2), kolme heittoa niin, että pomppaa maan kautta seinään (3). Bloggarimme taas Susanna muistelee, että jossain pyörähdettiin, jossain heitettiin jalan alta.

Mitä muita pallopelejä muistat?

13. Pilvihahmojen etsiminen

Viltti maahan, ehkä heinänkorsi suuhun ja tutkimaan, mitä hahmoja taivaalta löytyy: kissoja, hevosia, sydämiä, StarWars-hahmoja?


Millaisia leikkejä ja touhuja sinä muistat ja haluat opettaa eteenpäin?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image