16 ajatusta yksinäisyydestä: yksinäisyys voi olla pelottava paikka – tai turvasatama

Olen viime aikoina pohdiskellut yksinäisyyttä, olen päättänyt ottaa siitä selkoa, olen ottanut sen vastaan ja kutsunut iltateelle, kuten Buddha teki omille pimeille puolilleen. Tässä 16 tapaa ymmärtää yksinäisyys:

1. Olen huomannut, että yksinäisyys on paljon muutakin kuin yksinäisyyden tunne. Itse asiassa se on syvempi tunne rakkaudettomuudesta – erityisesti siitä, ettei ansaitse rakkautta.

2. Yksinäisyys on tulla tyhjään kotiin runsaan päivän jälkeen. Yksinäisyyttä on myös olla kotona toisten ihmisten kanssa, jotka eivät kuule, eivät näe.

3. Yksinäisyys on sitä, kun on päivän ihmisten ympäröimänä, ilman aitoa yhteyttä. Yksinäisyys on, ettei saa halausta silloin, kun kipeimmin tarvisi.

4. Yksinäisyys on tapaamisten sopimista kalenterin kanssa tai kun päivän ainut sosiaalinen kohtaaminen peruuntuu. Yksinäisyys aiheuttaa sen, ettei jaksa kokata, kun ei ole muita syömässä.

5. Yksinäisyys ilmenee tyhjyyden tunteena, kun somesta saatu dopamiiniryöppy laantuu. Yksinäisyys on loputtoman Tinder-katalogin tyhjyys.

6. Yksinäisyys on tietoa siitä, että sielun toinen puolisko on tuolla jossain tavoittamattomissa. Joko menossa tai tulossa. Yksinäisyys on biologisen kellon tikittämistä.

7. Yksinäisyys on irtipäästämisen haikeutta, muutoksen vääjäämättömyys. Yksinäisyys on sitä, että joutuu laittamaan tulevaisuuden haaveet ”ehkä ei tässä elämässä” -koriin.

8. Yksinäisyys on sitä, kun aina antaa, mutta ei uskalla tai pysty ottamaan vastaan. Yksinäisyys on pelkoa tulla torjutuksi tai joutua torjumaan.

9. Yksinäisyys on syvästi inhimillistä, se on juurettomuutta, se on solutasolta nouseva harmaa vaippa.

10. Yksinäisyys on kurkussa kuristava tunne, palleassa oleva möykky ja silmistä puristuvat kyyneleet.

yksinaisyys

11. Ekstrovertille yksinäisyys on pelottavaa, introvertille turvasatama, joka lataa energiavarastot täyteen uutta energiaa.

12. Yksinäisyys on harhaa erillisyydestä, sitä kun unohtaa olevansa samasta puusta veistetty kun nuo kaikki metsässä kasvavat männyt.

13. Yksinäisyys on sitä kun hukkaa yhteyden omaan sydämeensä eikä muista olla läsnä itselleen.

14. Toisaalta yksinäisyys on myös suloista. Se on mahdollisuuksien meri, se on vapautta päättää, missä, miten ja kenen kanssa viettää kesäloman tai juhlapyhät.

15. Yksinäisyydestä kasvaa innostus ja luovuus ja spontaanit kohtaamiset. Yksinäisyys on mahdollisuus ottaa vastaan yllätys kulman takaa.

16. Yksinäisyys on tyhjyyttä ja tyhjyydessä on aina mahdollisuus kaikkeen. Yksinäisyydessä on tarinan alku.

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image