6 tapaa tehdä toiveista totta – Tunnistatko nämä omasta elämästäsi?

Toiveet toteutuvat elämässämme monella tavalla. Kaikkia tapoja yhdistää kuitenkin yksi liikkeelle paneva voima, intentio. Intentio syntyy kuin ajatuksen ja tunteen alkuräjähdyksenä. Siinä oleminen saa uuden suunnan ja havaintokenttä laajenee näkemään unelman rakennuspalikoita.

Intentiota voisi kuvata myös virraksi. Sillä on yksi, selkeä suunta ja se vie sinua mukanaan.

 

1. Ajatushäivähdys

Joskus unelma, toive tai haave käy mielessä vain lyhyen, seitinohuen hetken. Se tuntuu merkityksettömältä ajatukselta, kunnes se muuttuu konkreettiseksi. Sitten muistaa, että ”ai niin, tämä kävi mielessä”. Tämä tiedostamattoman mielen häivähdys voi olla myös intuitiota.

Opettele huomaamaan nuo pienet välähdykset, niin opit tuntemaan itseäsi paremmin ja seuraamaan toiveitasi, jotka usein ovat hiljaisia ulkoisen maailman odotusten takana.

 

2. Pieni, hiljainen toive

Pienet, hiljaiset toiveet ovat vähän niin kuin salatoiveita. Niistä ei uskalla puhua, eikä niitä melkein uskalla edes ajatella. Niinä hetkinä kun ajattelee, vatsan pohjassa lehahtaa perhosparvi. Jos ei kuitenkaan ole vielä unelmalleen valmis, mieli saataa peloissaan ja vanhan kokemuksen pohjalta alkaa teilata toiveita.

Myös pienet, hiljaiset toiveet kasvavat vähitellen, vaivihkaa. Ja jonain päivänä saattaa huomata, että toiveesta tuli totta. Nautiskele siis noista hetkistä ja anna niiden vahvistua – ihanat tunteet syntyvät myös kuvittelusta ja fiilistelystä!

 

3. Tietoinen tavoite tai päämäärä

Tämä on kaikkein tunnetuin – ja ehkä hyväksyttävin – tapa toteuttaa unelmia. Monet työelämän menestystarinat ovat tietoisen päätöksen tuloksia. Kun mielessä on selvä kuva siitä, miten haluaa asioiden menevän, mieli löytää koko ajan uusia tapoja hyödyntää nykyhetken resursseja oman tavoitteen saavuttamiseksi.

Tavoitteiden ja päämäärien kanssa kannattaa olla herkkänä, ettei ala taistella elämää vastaan: aina asiat eivät tapahdu siten tai siinä aikataulussa kuin haluat; silti se ei tarkoita, etteivätkö ne voisi toteuta. Silloin kun elämä puuttuu peliin, säilytä positiivinen tunneyhteys siihen, mitä toivot. Älä tee matkastasi tuskaista taistelua!

 

4. Porttitoiminta

Porttitoiminta on jotain, mikä ei suoranaisesti liity unelmaasi. Teet jotain, tapaat jonkun ihmisen tai välillä teet vain sitä, mistä tykkäät. Nuo elämän ihmeelliset kohdat saavat sinut oivaltamaan jotain tai avaavat jonkin portin, mitä et vain aiemmin kyennyt näkemään, ja unelmasi lähtee toteutumaan kuin olisit löytänyt lankakerän alkupään.

Porttitoiminnan hyödyntäminen ei ole päämääräistä toimintaa. Se vaatii vain, että teet niitä asioita, jotka tuottavat sinulle iloa tai asioita, jotka ovat mielestäsi oikein.

Close up vintage bicycle
Lähde liikkeelle, tapaa ihmisiä, tee jotain, mistä pidät.

5. Unelma, joka venyy, kun sitä haastaa

Omat unelmat saattavat alkaa venyä, kun mielen rajat antavat vähän periksi. Aluksi toivoo jotain, minkä uskoo olevan mahdollista eilisen tiedolla ja tämän hetken resursseilla. Sitten kun alkaa tottua ajatukseen – eli kun mieli ei enää niin kovasti rajoita – alkaa tulla uusia mahdollisia ajatuksia. Jälkeenpäin ensimmäiset unelmat tuntuvat ihan pikkunakeilta. Myös porttitoiminta voi haastaa omien unelmien rajat.

Omien unelmieni kohdalla kuvittelen mielen rajani kuin läpinäkyväksi palloksi ympärilleni, ja alan tehdä mielikuvissa (joskus myös ihan konkreettisesti) reikiä tuohon palloon. Näin annan myös uusille ajatuksille ja mahdollisuuksille tilan tulla.

 

6. Unelma, joka tuntuu mahdottomalta

Tämä on vaikein kohta, sillä mieli kertoo niin selvästi, mikä näillä resursseilla ja aiemman kokemuksen perusteella on mahdollista. Kyse on mielen rajoista. Kun mieli estelee mitä hienoimmilla selityksillä, saatat uskoa sitä. Itsen ja unelman toteutumisen välillä tuntuu olevan kuilu.

Kun mielen rakentamaa kuilua pääsee työstämään, unelma tulee lähemmäksi. Silloin se jo tuntuu; ja silloin kun se tuntuu, alkaa nähdä mahdollisuuksia. Kun uskaltaa katsoa näitä oman mielen esteitä silmästä silmään, kurkkaa myös omaan sisimpään ja sen elämää rajoittaviin rakennuspalikoihin. Kun palikat rakentaa uudelleen, mahdottomista unelmista alkaa tulla mahdollisia.

 

Unelmien vuosi 2020 -verkkokurssin ilmoittautuminen on nyt auki! lähde tekemään vuodesta 2020 sinun ja unelmiesi vuosi. Lue lisää kurssista TÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image