Minne meidän pitäisi mennä ja miksi?

Teksti: Jere Koikkalainen

Törmäsin kerran hauskaan afrikkalaiseen mieheen, jonka kanssa heitettiin hyvät läpät. Mies kertoi kävelevänsä Euroopassa eri tavalla kuin kotonaan Afrikassa. Utelin mitä mies tarkoitti. Hänen mukaansa Euroopassa ihmiset kulkevat kiireen sanelemina, pääkopissaan, ajatuksissaan. Afrikassa ihmiset ovat ulospäin kääntyneitä. Aika ei merkitse heille paljoakaan. Afrikassa mies kävelee ”vatsastaan” käsin. Vatsasta toimiessa afrikkalaiset ovat tekemässään mukana satasella. Vatsasta kumpuaa aito elämänilo. Afrikassa mies siis kävelee vailla kiirettä, vihellellen, päämäärättömästi eläen tässä hetkessä!

Joskus palattuaan kotiinsa, mies vei mukanaan eurooppalaisen mielentilan. Hän hengasi paikallisten ukkojen kanssa ja eurooppalaisittain tympiintyi seisahtuneisuuteen. Hän ehdotti liikkumista seuraavaan paikkaan. Kaveriporukka repesi nauruun ”Where? Where should we go?”

”Minne? Minne meidän pitäisi mennä?”

Lisää afrikkalaisten aikakäsityksestä: https://en.m.wikipedia.org/wiki/African_time

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image