Minne meidän pitäisi mennä ja miksi?

Teksti: Jere Koikkalainen

Törmäsin kerran hauskaan afrikkalaiseen mieheen, jonka kanssa heitettiin hyvät läpät. Mies kertoi kävelevänsä Euroopassa eri tavalla kuin kotonaan Afrikassa. Utelin mitä mies tarkoitti. Hänen mukaansa Euroopassa ihmiset kulkevat kiireen sanelemina, pääkopissaan, ajatuksissaan. Afrikassa ihmiset ovat ulospäin kääntyneitä. Aika ei merkitse heille paljoakaan. Afrikassa mies kävelee “vatsastaan” käsin. Vatsasta toimiessa afrikkalaiset ovat tekemässään mukana satasella. Vatsasta kumpuaa aito elämänilo. Afrikassa mies siis kävelee vailla kiirettä, vihellellen, päämäärättömästi eläen tässä hetkessä!

Joskus palattuaan kotiinsa, mies vei mukanaan eurooppalaisen mielentilan. Hän hengasi paikallisten ukkojen kanssa ja eurooppalaisittain tympiintyi seisahtuneisuuteen. Hän ehdotti liikkumista seuraavaan paikkaan. Kaveriporukka repesi nauruun “Where? Where should we go?”

“Minne? Minne meidän pitäisi mennä?”

Lisää afrikkalaisten aikakäsityksestä: https://en.m.wikipedia.org/wiki/African_time

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image