Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Negatiivinen energia tihkuu ympäristöstä sekä ihmisistä ja vetää helposti mukanaan. Negatiivista energiaa levittävät ihmiset murskaavat unelmia, luovat hämmennystä ja saavat iloiset, lahjakkaat ja vahvat ihmiset tuntemaan itsensä pieniksi, saamattomiksi ja heikoiksi. Nämä ihmiset eivät kuitenkaan ole ”pahoja”. Päinvastoin he voivat olla hyvinkin läheisiä sinulle, mutta valitettavasti jumissa negatiivisuudessa. Se ei kuitenkaan oikeuta heitä vaikuttamaan negatiivisuudellaan sinun hyvinvointiisi.

Businessman holding business card with sad face printed

Jos sinua ympäröi liiallinen negatiivinen energia, olet varmasti huomannut jonkin olevan vialla. Jättävätkö keskustelut sinut hämillesi ja jopa uuvuksiin? Tuntuuko sinusta väärältä olla oma itsesi tai kertoa mielipiteesi? Ehkä olet kuullut viime aikoina runsaasti kritiikkiä ja valitusta, mutta et kuitenkaan pyrkimystä tai halua muuttaa asioita. Olet keskustellut peloista ja pahimmasta mahdollisesta, jonka johdosta olet itsekin alkanut tuntemaan pelkoa ja ahdistusta asioista, joista et ole sitä ennen tuntenut.

Ylipäänsä elämä tuntuu pienemmältä, vähemmän energiseltä ja mahdollisuudet tuntuvat olevan vähissä, jos olet juuttumassa negatiivisen energian piiriin. Kokeile silloin näitä keinoja negatiivisen energian taltuttamiseksi.

Ole tietoinen asioista

Kun tiedät mitä on tapahtumassa, voit muuttaa sitä, vaikka se onkin haastavaa. Ottamalla vastuun osallistumisestasi uhrina olemisen sijaan, olet jo aloittanut puhdistautumisen negatiivisuudesta.

Jätä todelliset vihaajat omaan arvoonsa

Monet yrittävät järkeillä tai pohtia negatiivisten ihmisten kantaa. Yleensä se on vain ajanhukkaa, eikä johda mihinkään.

Pyri poistamaan elämästäsi mahdollisimman monta negatiivista ihmistä ja tilannetta

Sukulaisia tai muita lähipiirin ihmisiä voi rakastaa turvallisen etäisyyden päästä, etenkin sinua ja tunteitasi väärinkäyttäviä ihmisiä. Tähän ei ole mitään oikeaa tapaa, joten hae niin paljon tukea ulkopuolelta kuin tarvitset. Lopeta myös itsesi saattaminen negatiivisiin tilanteisiin, ja teet itsellesi palveluksen.

Luo pyhitetty paikka tai tila asioille, jotka merkitsevät sinulle eniten

Kirjailija Julia Cameronin idean mukaan elämän itselle arvokkaille asioille, kuten omalle taiteelle tai ihmissuhteille, tulee luoda turvallinen paikka, jonne muut eivät pääse käsiksi. Nämä asiat jaetaan vain kaikista tärkeimpien ihmisten kanssa, jotka kuuluvat sisäpiiriisi.

Rakenna oma säteilevä energiasi

Kun olet vahvempi, olet myös vastustuskykyisempi. Ota siis vaikka hemmotteleva kylpy. Siivoa asuntosi. Puhalla saippuakuplia. Lekottele auringossa. Hukuta itsesi rakkauteen omaa itseäsi kohtaan.

Jätä negatiivisuus taaksesi!

Tiedät olevasi onnistunut negatiivisen energian karkotuksessa, kun elämä tuntuu valoisammalta, kotisi on järjestyksessä, olet onnellisempi ja energisempi. Nukutkin syvemmin. Hyvänä sivuvaikutuksena saatat jopa inspiroida ihmisiä ympärilläsi karsimaan omaa negatiivisuuttaan ja kukoistamaan kanssasi!

Lähde: mindbodygreen