Tulevaisuuskuiskaaja

PEKKA_BLOGI

Puuhasimme kollegojen kanssa Humapissa ”Itsen johtamisen canvasin”:

pekanhumap

Canvas auttaa hahmottamaan yksilön uudistumispolkua; omakohtaista havainnoinnin, pysähtymisen ja toiminnan retkeä. Uudistumispolun keskeinen idea on pysähtymisen tarpeen ymmärtäminen, todellisuuden kokonaisvaltainen havaitseminen, uudenlaisten merkitysten hahmottaminen, turhasta luopuminen, olennaiseen havahtuminen, uutta luovien aikomusten kirkastaminen, pienten kokeilujen käynnistäminen ja uutta tukevien tapojen juurruttaminen.

Esittelen harjoituksen U-käyrän pohjalta, jossa on aika havahtua olennaiseen. Harjoituksen nimi on Tulevaisuuskuiskaaja.

Pääkysymys: Kuka minä todella olen, ja mikä on minun tehtäväni tässä elämässä?

Tarkentavia pohdintakysymyksiä voisivat olla:

  • Mikä nykyisessä työssäni/elämässäni turhauttaa, ja mikä ilahduttaa sinua?
  • Millainen tulevaisuus kutsuu minua puoleensa?
  • Mikä on muuttumaton ytimeni, jonka haluan säilyttää?
  • Mistä minun on luovuttava nyt, jotta voin keskittyä olennaiseen?
  • Millaisten ihmisten apua tarvitsen kulkeakseni kohti haluamaani tulevaisuutta?

Tulevaisuuskuiskaaja-harjoituksen voi tehdä vaikka näin:

Mitä haluat tulevaisuudeltasi? Kutsu sitä, mielesi voimalla. Se tulevaisuus, jota kutsut koko mielesi voimalla, selkeästi ja rohkeasti, tulee luoksesi. Tämä on universumin laki.

Ole tarkkana mitä kutsut. On erittäin tärkeää ajatella toiveikkaasti ja luottavaisesti tulevaisuuttaan, sillä universumin laki ei erottele myönteisiä ja kielteisiä ajatuksia – se toteuttaa kaiken mitä ajattelemme.

On siis päätettävä, mikä on myönteistä ja ajateltava kirkkaasti sen mukaista tulevaisuutta. Tämä ei pelasta sinua ongelmilta, niitä tulee aivan varmasti. Mutta ne liittyvät valitsemaasi tulevaisuuteen, ovat omia ongelmiasi. Siinä on ratkaiseva ero.

– Pexi

PS. Palataan muihin harjoituksiin tuonnempana – Olemisunelma, Tarinat, Tahtotila ja Unelmateot.

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image