Menestyskirjailija Pam Grout Suomeen: “Energiakentistä tulisi opettaa koulussa”

Pam Groutin kirjan, E2 — yhdeksän energiatestiä jotka todistavat, että ajatuksesi luovat todellisuutesi, takakannessa lukee, että  ”henkiset periaatteet ovat yhtä luotettavia kuin painovoima”. ”Niin varmaan”, ajattelin, sillä en tiennyt ensimmäistäkään asiaa energiakentistä. En edes tiennyt, mitä ne olivat.

Olin skeptinen, mutta päätin antaa kirjalle mahdollisuuden; asennoiduin lukemiseen lähinnä leikkimielisesti: ”No niin universumi, näytähän, mitä sinulla on annettavaa. Koskaan en ole kyllä tällaisiin uskonut, mutta anna tulla. Tämä on ainoa mahdollisuutesi. Olen valmis.”

Skeptisyys ja humoristinen asenne jatkui kunnes… energiakenttä, noh, jysähti vasten kasvojani.

Ensimmäinen testi onnistui: ”Haha, aika hauska”.

Toinen testi onnistui: ”Mitääää?”

Ja kolmas: ”Miksi kukaan ei kertonut tästä kirjasta aikaisemmin?!”

Testi testiltä vanhat uskomukset ja skeptisyys tätä ”hömppää” kohtaan rapistuivat, ja universumi antoi viestejä viikoittain. Joskus ne olivat ilmiselviä: juuri kun punnitsin ”kyllä” ja ”ei” -vastauksia, sain keittiöveitsen jalkapöydälleni. Toisinaan tajusin vasta päiviä myöhemmin, että se yllättävä puhelu olikin juuri se, mitä olin pyytänyt.

Omien kokemusteni jälkeen halusin kysyä kirjan kirjoittajalta, Pam Groutilta, muutaman kysymyksen:

Mikä on kirjan keskeisin sanoma?
“Koko maailmankaikkeudessa on voima, johon olemme yhteydessä ja jota voimme käyttää oman maailmamme sekä ympärillä olevan maailman muuttamiseen.”

Miksi päätit kirjoittaa kirjan?
“Koska se on tärkeää tietoa. Kuten kirjassa mainitsin, tietoa energiakentistä tulisi opettaa koulussa yhtä lailla kuin lukemista, kirjoittamista ja laskemista.”

On rohkeaa väittää, että energiakentät ovat yhtä luotettavia kuin maan vetovoima. Pelottiko kirjan julkaisu?
“Ei laisinkaan. Ihmiset ovat läpi historian ajatelleet, että uudet ideat ovat hulluja, kunnes he ovat tajunneet, etteivät ne olekaan. Sanomani leviää koko ajan. Valitettavasti vastakkainen mielipide saa kaiken julkisuuden. Mutta asia tulee vielä kääntymään ylösalaisin ja ihmiset ymmärtävät, kuinka hyödyllinen universumi onkaan.”

Uskotko sattumaan?
“Uskon, että ihmiset kutsuvat universumilta saaneitaan merkkejä ja viestejä sattumiksi.”

Ovatko energiakentät kertaakaan pettäneet sinua?
“Ei ole. Ainoastaan henkinen ajatusrakennelmani, joka vastaanottaa energiakenttien viestit, on pettänyt. Tiedän, että voimakenttä haluaa vain hyvää ja on täällä vain minun ja muiden parhaaksi.”

Mitä haluaisit toimittajan sinulta kysyvän?
“Ehkäpä: ”Haluaisitko miljoona dollaria? Tai enemmän rakkautta? Tai rauhaa?” Vastaukseni olisi: ”Kyllä!”

Ketä ihailet?
“Ihailen monia ihmisiä – jokaista, joka elää omaa totuuttaan, joka luo ja on yhteydessä tähän suureen voimaan, josta kaikki hyvä on lähtöisin.

En tiennyt paljoakaan energiakentistä ennen kuin luin E2-kirjan. Mitä suosittelisit seuraavaksi kirjaksi?
“Seuraavaa kirjaani E3, tietenkin.”

Uskomattomin tarina, jonka olet lukijoiltasi kuullut?
“Yksi lukijoista löysi 20 000 dollarin arvoisen Applen osakkeen, jota hän ei tiennyt omistavansa. Toinen voitti 1 500 dollaria TV-kilpailusta. Eräs löysi jopa 40 uutta sukulaista, joiden olemassa olosta hän ei tiennyt. Uusin kirjani E3 on täynnä näitä tarinoita. Niitä on kymmenittäin luvussa nimeltä: ”Well, duh?””

Olen vieläkin hämmentynyt uudesta näkökulmasta todellisuutta kohtaan. Usean onnistuneen testin jälkeen ajatus siitä, että kaikki onkin ollut vain hullunkurista sattumaa, kuitenkin lymyää mieleni syövereissä. Toisaalta, olipa asia miten tahansa, arjesta on ainakin tullut kaikin puolin hauskempaa ja mielenkiintoisempaa! Onko siinä vaiheessa enää faktoilla väliä?

Pam Groutin seuraava kirja, E3 julkaistaan USA:ssa 16.9.2014.  Aionko lukea sen? – No arvaa!

Pam Grout luennoi Helsingissä I love me -messuilla lauantaina 18.10. klo 11–13. Liput (10€) voi ostaa ennakkoon osoitteesta: shop.messukeskus.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image