Mark Twainin 9 vinkkiä parempaan elämään: ”Ikä on yksi niistä asioista, joilla ei todellakaan ole väliä”

1. Hyväksy itsesi

“Ihmisellä ei voi olla hyvä olo, ellei hän hyväksy itseään.”

Epämääräinen epämukavuuden tunne voi johtua siitä, että ei hyväksy itseään, tekojaan ja ajatuksiaan. Tästä tunteesta voi kuitenkin päästä eroon yrittämällä pitää itseään arvossa. Tämä johtaa rentoutuneempaan ulosantiin ja sisäiseen vapauteen. Itsearvostuksen puute voi olla ”viimeinen linnake” onnellisen elämän tiellä, kun ihminen rakentaa esteitä omaan mieleensä, vaikka esteitä ei itse asiassa ole. Tällaisia linnakkeita voi oppia välttämään etsimällä hyväksyntää sisimmästään, ei toisista ihmisistä.

2. Mielen rajoittuneisuuden välttäminen

”Ikä on yksi niistä asioista, joilla ei todellakaan ole väliä.”

Saatamme ajatella, että ihmiset ajattelevat meistä kaikenlaista, esimerkiksi ulkonäöstämme. Kuitenkin se, mihin kiinnitämme huomiota itse, on se minkä muut huomaavat – ja päinvastoin. Jos siis vähät välitämme isosta finnistämme, eivät muutkaan sitä huomaa. Ei myöskään kannata kääntää kaikkia ihmisten reaktioita negatiivisiksi – ihmiset reagoivat miten reagoivat, mutta voimme silti tehdä, mitä haluamme.

3. Piristy, ja muista pitää hauskaa

”Huumori on ihmiskunnan suurin siunaus”

Huumorin kukka on kaunein kukka, sanotaan. Huumorilla voi kääntää tilanteen kuin tilanteen päälaelleen, tai ainakin nähdä siinä parhaat, positiiviset puolet. Piristyminen auttaa myös työntekoa. Jos tunnet olevasi kuin sumuverhon ympäröimä, nouse hetkeksi ylös ja voimistele tai katso lempi-Youtube-pätkäsi. Hieman piristyneenä työnteko sujuu ihan eri tavalla.

4. Päästä irti vihastasi

”Viha on happoa, joka vahingoittaa lähtöastiaa paljon enemmän, kuin sitä astiaa, johon se kaadetaan.”

Viha on kieltämättä aika turhaa. Useimmiten, kuten Twain sanoi, se vahingoittaa enemmän vihaajaa kuin vihattavaa. Yritä keskustella sen kanssa, joka on saanut sinut suuttumaan, ja jos tämä ei ole mahdollista, päästä irti vihasta äläkä anna sen hallita enää elämääsi.

5. Vapauta itsesi odotuksista

”Älä ajattele, että maailma on sinulle jotain velkaa. Ei tietenkään ole. Sehän oli täällä ensin.”

Lapsena vanhempasi antoivat sinulle (melkein) kaiken mitä pyysit. Tästä joillekin jää tunne, että kasvettuamme aikuisiksi on maailman tehtävä antaa meille pyytämämme ja haluamamme. Tämä voi aiheuttaa paljon turhautumista ja ahdistusta, jollemme muista, että maailmalla ei ole tällaista tehtävää. On oma työmme löytää itsemme ja tulla sellaisiksi kuin olemme.

6. Jos et seuraa merkittyä polkua, varaudu reaktioihin

”Uusi idea on aina kummallinen, ennen kuin se onnistuu.”

Jos olet uskollisesti oman tiesi kulkija, ihmiset saattavat reagoida yllättävilläkin tavoilla. Iloisesti, tukien, arvostaen tai sitten välinpitämättömästi ja alas painaen. On hyvä muistaa, että reaktio kertoo enemmän reagoijasta kuin sinusta.

7. Älä keskity ongelmiisi

”Vedä ajatuksesi pois ongelmistasi. Tartu niitä vaikka jaloista, käsistä, raivelista… ihan mistä vain täytyy.”

Se, mitä ihminen ajattelee on se, mitä hän vetää luokseen. Missä tahansa tilanteessa voimme valita, mihin tilanteen puoliin keskitymme. Ota tavaksesi siirtää fokuksesi positiivisiin asioihin, missä tahansa sitten oletkin.

8. Keksi uusia tapoja piristyä

”Paras tapa saada oma olo paremmaksi on piristää muita.”

Jos autat jotakuta/joitakuita, avaat positiivisen kierteen. Autetut tuntevat yleensä kiitollisuutta ja haluavat vastata palvelukseen – jos eivät sinulle, niin ainakin joillekin muille. Näin olet laittanut hyvän kiertämään. Palveluksen lisäksi laitat eteenpäin myös positiivista asennetta.

9. Tee, mitä haluat

”20 vuoden päästä tulet katumaan niitä asioita, joita et tehnyt, etkä niitä, joita teit. Purjehdi siis kauas kotisatamasta, tunne tuuli purjeissa. Löydä. Unelmoi. Keksi.”

Ei lisättävää. Tämän lainauksen laittaisin jääkaapin oveen, muistutuksena siitä, että unelmaa on mahdollista elää.

Lähde: Cavemancircus.com 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image