Kun mikään ei innosta ja kaikki on plääh – Tee nämä 6 pientä asiaa ja löydä elämänilo uudelleen

Tunnetko olosi vetämättömäksi seuraavilla elämänalueilla?

  • Työsi: työpaikkasi tai -tehtäväsi eivät innosta sinua enää, ja haluaisit jotain parempaa
  • Ihmissuhteesi: olet ollut kauan naimisissa ja haluaisit rakastua uudelleen
  • Kotisi: olet kyllästynyt asuinpaikkaasi ja haluaisit muuttaa muualle

Haluaisit siis löytää asian, josta innostua. Mutta mikään ei innosta. Kaikki on vain plääh.

Insinööri ja elämäntapavalmentaja Samantha Sutton on kehittänyt teorian, jossa innostumista syövät intohimovampyyrit. Ne imevät innostuksestamme kaiken veren, ja teoria pyrkii pääsemään niistä eroon. Kolme yleisintä intohimovampyyria ovat:

  • Tylsistys

  • Tympäännys

  • Työuupumus

Suttonin teoriassa on kuusi tapaa tappaa näitä vampyyreita:

1. Tee yksi asia eri tavalla joka päivä

TTT-vampyyrit voivat iskeä tavalliseenkin elämän osa-alueeseen, kuten esimerkiksi siihen, missä asumme. Jos olemme lopen kyllästyneitä esimerkiksi Helsinkiin, Sutton ehdottaa, että käymme tänään eri kaupassa, eri kävelylenkillä tai eri paikassa uimassa. Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan.

2. Jos joku ihminen on ankeuttaja, puhu hänelle

Jos puolisosi laistaa jatkuvasti kotitöistä, se luultavasti ärsyttää sinua. Jos et ota asiaa puheeksi, jäät turhautuneisuuden ja helppojen reaktioiden tilaan, jota intohimovampyyrit rakastavat. Vaikka asian ottaminen puheeksi tuntuu hankalalta, tuntuu pidemmän päälle hankalammalta olla puhumatta kotitöiden jakamisesta.

3. Kirjoita kiitollisuuslistaa joka ilta

Taannoisen Facebookin positiivisuushaasteen myötä ainakin allekirjoittanut ymmärsi, että niiden asioiden ajatteleminen, joista on oikeasti kiitollinen, saa olon todella paremmaksi. Ota tavaksi kirjoittaa 5–10 (tai aloita kolmesta, kuten haasteessa) positiivista asiaa joka ilta ylös muistikirjaan. Kiitollisuus avaa sydämen.

4. Ajattele kehoasi

Näin intohimovampyyrit haluavat meidän tekevän: Huono päivä töissä – suoraan kauppaan – iso pussi karkkia – sohvalle katsomaan telkkaria. Tulos tästä tulee olemaan kuitenkin, että meille tulee parempi olo vain hetkeksi ja sen jälkeen paljon pahempi olo. Ulkoilu ja salilla tai jumpassa käyminen säännöllisesti on myrkkyä vampyyreille.

5. Unelmoi päivittäin

Unelmat ovat suorin tie sinne, missä todellinen intohimomme piileskelee. Omat unelmat saattavat tuntua naurettavilta, mutta se saattaa johtua vain siitä, että tarvitset lisää harjoitusta. Unelmoi yhdestä asiasta per päivä, ja harjoittele paljon. Esimerkki: Haaveile eläväsi lempikaupungissasi. Mikä siellä on ihaninta? Missä asuisit, ja miten? Mitä tekisit, kun turistinähtävyydet on koluttu? Et välttämättä koskaan asu siellä, mutta konkreettinen unelmointi on hyvää harjoitusta.

6. Kysy muilta parhaista ominaisuuksistasi

Jos TTT-vampyyrit iskevät jollekin elämänalueellesi, on vaikea tehdä oma parhaansa. Yksi tapa pyrkiä siihen takaisin on kysellä läheisiltä, mikä sinussa on parasta. Mihin he ihastuivat sinussa? Voit yllättyä vastauksista, ja tuntea jopa ylpeyttä. Ylpeys ja intohimo kulkevat käsi kädessä.

Näillä menetelmillä voit löytää sisältäsi uuden liekin. Jotkut tavoista saattavat tuntua väkisin keksimiseltä tai siltä, että ”en minä oikeasti ole innostunut tästä.” Mutta yllä olevien kikkojen kokeilu saattaa saada sinut näkemään kristallinkirkkaana sen, että et asukaan oikeassa paikassa, tai et olekaan oikean ihmisen kanssa naimisissa. Tästä ei kannata huolestua. Se on vain merkki siitä, että olet elossa ja yhteydessä itseesi.

Lähde: Mindbodygreen.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image