5 sanaa, joita ei kannata käyttää

Sanat ovat valtaa. Usein haukumme itseämme haukkumanimillä, joita myöhemmin ajateltuamme ”emme tarkoittaneet”. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä sanomishetkellä sanoissa on intentio, ja tarkoitamme joka tavua. Jos tavoitteemme on olla kiltti ja ystävällinen, empaattinen ihminen, näiden viiden sanan käytön voi lopettaa:

1. Tyhmä

”Tyhmä” on sanamme sille, kun joku ei tee sitä, mitä haluamme, silloin kun haluamme. Jos lopetamme tämän sanan käytön, hyväksymme asiat sellaisina, kuin ne ovat. Meidän on lakattava tuomitsemasta ihmisiä, asioita ja tilanteita.

2. Lihava/läski

Meillä ei ole oikeutta käyttää tätä sanaa itsestämme eikä muista. Tämä sana hehkuu vihaa, jota emme todellakaan halua levittää tähän maailmaan.

3. Pitäisi

Miten niin ”pitäisi”? Jos sinun pitäisi olla miljonääri, olisit. Jos sinun pitäisi olla ex-miehesi/vaimosi kanssa yhä, olisit. Olet juuri nyt siinä tilanteessa, jossa sinun tulee olla, ja on hyvä opetella käyttämään sitä, mitä on. Pitäisi-asioiden hokeminen ei vie sinua eteenpäin.

4. Viha/ minä vihaan

Voimakas sana, joka huokuu negatiivisuutta. Tämän sanan käytön lopettaminen opettaa meitä keskittymään niihin asioihin, joita rakastamme, ja jotka ovat hyvin.

5. Luuseri

Jokaisen meidän matka on kesken. Kukaan ei ole siis voittanut tai hävinnyt. Toisen matka saattaa näyttää sinusta oudolta, mutta älä sano mitään. Tuomitseminen ei ole meidän asiamme. Ihmisten kunnioittamiseen kuuluu se, että heidän ei tarvitse meidän taholtamme pelätä leimautumista tai rajoittamista.

Lähde: Mindbodygreen.com

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image