5 sanaa, joita ei kannata käyttää

Sanat ovat valtaa. Usein haukumme itseämme haukkumanimillä, joita myöhemmin ajateltuamme ”emme tarkoittaneet”. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä sanomishetkellä sanoissa on intentio, ja tarkoitamme joka tavua. Jos tavoitteemme on olla kiltti ja ystävällinen, empaattinen ihminen, näiden viiden sanan käytön voi lopettaa:

1. Tyhmä

”Tyhmä” on sanamme sille, kun joku ei tee sitä, mitä haluamme, silloin kun haluamme. Jos lopetamme tämän sanan käytön, hyväksymme asiat sellaisina, kuin ne ovat. Meidän on lakattava tuomitsemasta ihmisiä, asioita ja tilanteita.

2. Lihava/läski

Meillä ei ole oikeutta käyttää tätä sanaa itsestämme eikä muista. Tämä sana hehkuu vihaa, jota emme todellakaan halua levittää tähän maailmaan.

3. Pitäisi

Miten niin ”pitäisi”? Jos sinun pitäisi olla miljonääri, olisit. Jos sinun pitäisi olla ex-miehesi/vaimosi kanssa yhä, olisit. Olet juuri nyt siinä tilanteessa, jossa sinun tulee olla, ja on hyvä opetella käyttämään sitä, mitä on. Pitäisi-asioiden hokeminen ei vie sinua eteenpäin.

4. Viha/ minä vihaan

Voimakas sana, joka huokuu negatiivisuutta. Tämän sanan käytön lopettaminen opettaa meitä keskittymään niihin asioihin, joita rakastamme, ja jotka ovat hyvin.

5. Luuseri

Jokaisen meidän matka on kesken. Kukaan ei ole siis voittanut tai hävinnyt. Toisen matka saattaa näyttää sinusta oudolta, mutta älä sano mitään. Tuomitseminen ei ole meidän asiamme. Ihmisten kunnioittamiseen kuuluu se, että heidän ei tarvitse meidän taholtamme pelätä leimautumista tai rajoittamista.

Lähde: Mindbodygreen.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image