Tiesitkö, että greipistä saadaan tehokasta luonnonantibioottia? – Käytetään esimerkiksi poskiontelotulehdukseen

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Greipinsiemenöljy nostaa immuniteettia tehokkaasti. Se sisältää proantosyanidiineja, joka on fenolisten aineiden ryhmä, ja joilla tiedetään olevan monia hyviä terveysvaikutuksia. Proantosyanidiinit mm. estävät ja hillitsevät rappeutumissairauksia, hillitsevät tulehdus- ja allergiareaktioita, estävät histamiinireaktioita hilliten kutinaa, ehkäisevät iensairauksia ja syöpää. Greipinsiemenöljy sisältää myös mm. bioflavonoideja ja glykosidejä.

Greipinsiemenöljyn on todettu hillitsevän useiden hiivojen, bakteerien, virusten ja sienien kasvua. Sen on todettu estävän mm. Escherichia colin, Candida albicansin, Klebsiella pneumoniaen ja Salmonella enterican kasvua. Koska se hillitsee pieneliöiden kasvua, sitä on käytetty suoliston hoidossa mm. ärtyvän suolen oireyhtymässä. Greipinsiemenuutteella on jopa mahahaavan syntyä estäviä vaikutuksia. Koska greippiöljy puhdistaa kehoa, sitä voi käyttää myös puhdistuskuurina.

Greipinsiemenöljyä käytetään yleisesti esimerkiksi flunssan torjunnassa, vatsatauteihin, suolistohiivan häätämiseen, suusammaksen hoitoon ja erilaisiin tulehdustiloihin kuten poskiontelotulehdukset.

Laboratorio-olosuhteissa tehtyjen tutkimusten mukaan greipinsiemenöljyuute on laajakirjoinen, antimikrobinen luonnonantibiootti, joka tehoaa yli 800 mikrobiin ja 100 sieneen. Siitä on löydetty 15 erilaista rohtomolekyyliä, joista osa on hyvin tehokkaita antioksidantteja, jotka estävät vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia tehokkaasti. Greipinsiemenuutte tehostaa C-vitamiinin vaikutuksia ja sillä on tukikudoksia vahvistavia vaikutuksia.

Biomedin greippiöljytippoihin on käytetty koko hedelmää, eli siinä on siemenöljyä, hedelmälihaa ja kuorta. Sen toimintaperiaatteena on se, että sen aktiiviset rohdoskomponentit tuhoavat haitallisten mikrobien soluliman kalvostoja. Tällöin aminohappojen imeytyminen estyy ja mikrobien solunsisäiset kevyet molekyylit vuotavat ulos. Näin haitalliset pieneliöt kuolevat ja hyvät probioottiset bakteerit saavat lisää elintilaa.

Biomedin Greipinsiemenöljy on ravintolisä ja turvallinen myös lapsille, mutta alle 6-vuotiaiden annostuksesta kannattaa konsultoida lääkäriä tai hoitavaa terapeuttia. Yliannostusvaaraa ei ole. Greippihedelmän öljyuute saattaa pitkäaikaisessa käytössä estää hyödyllisten maitohappobakteerien kasvua suolistossa, joten kannattaa ottaa maitohappobakteereita greippiöljykuurin aikana.

Käyttövinkkejä:

  • Sisäisesti vastustuskyvyn nostoon, tukkoiseen oloon, hengitysteiden puhdistamiseen ja hyvien bakteerikantojen ylläpitoon 10–15 tippaa veden kera 3 kertaa päivässä pieneen määrään vettä.
  • Suuhuuhteluun 15 tippaa pieneen määrään vettä, purskutellaan ja pidetään suussa muutama minuutti. Toistetaan useita kertoja päivässä
  • Kurkkukipuun ja suusammaksen hoitoon 10 tippaa 1–2 kertaa päivässä, pidetään suussa ennen nielemistä.
  • Nenähuuhtelukannuun voi laittaa 10 tippaa pieneen määrään vettä.
  • Korvatulehduksissa 1 tippa pumpulitukkoon, jonka voi laittaa korvakäytävään ja pitää paikoillaan noin tunnin ajan.
  • Emätinhuuhteluun 5 tippaa pieneen vesimäärään tai kostutettuun pumpuliin.
  • Ulkoisesti suoraan esim. kynsiongelmakohtaan muutama tippa.

Huom! Artikkelin lähteenä käytetty lääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjaa Ruoansulatus kuntoon ravitsemuksella (Mividata 2013)


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image