Nyt kannattaa popsia reilusti valkosipulia! – Valkosipuli lisää vastustuskykyä ja auttaa flunssan nujerruksessa

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy.


Valkosipulia on tutkittu ympäri maailmaa runsaasti ja monipuolisesti. Erityisesti sydän ja verenkiertoelimistö, syövän ehkäisy, sen antimikrobinen vaikutus ja antioksidanttivaikutus ovat olleet tutkimisen kohteena. Valkosipuli sisältää mm. rikkiä, kalsiumia, fosforia, rautaa, natriumia, kaliumia, A-, B- ja C-vitamiinia sekä nikotiiniamidia.

Biomedin Vahvassa valkosipuliöljykapselissa on valkosipulin tehoaineet tiivistetyssä muodossa. 1 kapselin verran tehoa saadaksesi sinun pitäisi syödä 3400mg eli noin yksi keskikokoinen tuore valkosipulinkynsi. Valkosipulia syödessä hengitys yleensä haisee valkosipulille. Tämä johtuu valkosipulissa olevan allisiinin hajoamisesta. Tuoreen persiljan tai mintun pureskelu auttaa hajuun. Biomedin valkosipulikapseli on hajuton.

Valkosipuli on tehokas kasviantioksidantti, joka lisää vastustuskykyä ja tainnuttaa yleensä esim. flunssan, sillä sen sisältämät rikkipitoiset eteeriset öljyt vaikuttavat antibioottisesti. Valkosipulin tärkeä rikkipitoinen antibioottisesti vaikuttava ainesosa on allisiini. Valkosipuli tehoaa myös joihinkin sellaisiin bakteereihin, jotka ovat tulleet joillekin antibiooteille vastustuskykyisiksi. Sitä voi ottaa myös päivittäin ja kannattaakin ottaa, etenkin jos keho on kovilla esim. flunssa-aaltojen tai stressin aikana.

Allisiinia on eniten tuoreissa valkosipulinkynsissä sekä kuivatuissa valkosipulinjauheesta tehdyissä tuotteissa. Tärkeää on se, missä muodossa jauhe esim. kapseleissa on, sillä imeytymisen tulee tapahtua vasta suolistossa, joten on tärkeää että mahahapot eivät saa sitä tuhottua. Allisiinista muodostuu B1-vitamiinin kanssa allitiamiinia, mikä vaikuttaa ginsengin tavoin virkistävästi ja elinvoimaa sekä vastustuskykyä lisäävästi.

Valkosipuli torjuu hengitystieinfektioita ja sitä käytetään erilaisten hiivojen hoitoon esim. Candidan hoidossa. Sitä pidetään tehokkaampana rohtona Candida hiivasientä vastaan kuin sienilääkkeitä yleensä. Runsain määrin käytettynä sillä saattaa olla vaikutuksia myös helikobakteeriin.

Valkosipuli on tärkeä verisuonille, sillä se sisältää monia verisuonia hoitavia aineita. Näistä tärkeimpiä ovat ajoeenit, jotka estävät hyytymien syntymistä ja auttavat verta pysymään juoksevana. Valkosipuli edistää verenpaineen pysymistä normaalina, auttaa laskemaan veren triglyseridejä sekä kokonaiskolesterolia ja ehkäisee näin valtimoita kovettumasta. Eräässä 4-vuotta kestäneessä kliinisessä tutkimuksessa, jossa tutkittiin 50-80-vuotiaiden ateroskleroosia, huomattiin että 900mg päivässä valkosipulivalmistetta ravintolisänä nauttivien keskuudessa valtimonrasvoittuman muodostuminen väheni 5-18%. Ennen leikkaukseen menoa kannattaakin lopettaa valkosipulivalmisteiden nauttiminen verta ohentavien ominaisuuksien vuoksi.

Valkosipuli tappaa bakteereita, sieniä, ameeboja ja joitakin loisia. Sitä on yleisesti käytetty myös syylien hoitoon. Alustavia tutkimuksia on tehty valkosipulin hyödyistä ruokatorven-, vatsa- ja paksunsuolensyöpään.

Valkosipuli saattaa helpottaa myös ruoansulatusta, koska se sisältää rikkipitoisia eteerisiä öljyjä, jotka edistävät ruoansulatusta. Sitä on käytetty myös ilmavaivojen ehkäisyyn.

Valkosipulikapselit sopivat myös ulkoiseen käyttöön. Kapselin voi rikkoa ja kostuttaa pumpulia uutteella, jolloin voi hoitaa mm. sienitauteja kuten jalkasientä. Korvakipuun puolestaan voi kokeilla samaa reseptiä.

Eläimille ei suositella raakaa valkosipulia, mutta valkosipulikapselin sisällön voi puristaa lemmikin ruoan sekaan. Valkosipuli toimii tällöin luonnollisena punkkikarkoitteena.

Valmistetta valitessa kannattaa varmistaa, että se imeytyy hyvin, jotta saa valkosipulivalmisteesta parhaimman hyödyn. Biomedin valkosipulikapselivalmiste on öljykapseli, jolloin se imeytyy tehokkaasti.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image