Sarastus: Itsenäisen naisen tunnustuksia – tarvitsen apua!

Sarastus on blogi muutoksesta ja uudesta alusta. Kirjoittaja Maija Ilmoniemi uupui kiireisten yrittäjävuosien jälkeen, päätti hypätä tuntemattomaan, ja alkoi kummastella maailmaa päästäkseen yhä lähemmäs itseään. Hän kertoo, millaista on, kun työstä ja elämästä häviää merkityksellisyyden tunne ja millaista sitä on etsiä uudelleen. 


Minä olen itsenäinen. Niin itsenäinen, että selvitän tilanteen kuin tilanteen, ratkaisen ongelman kuin ongelman kädenkäänteessä ilman, että tarvitsisin apua keneltäkään. Kuulithan? En keneltäkään!

Olen ollut kolme viikkoa sairaana. Sairastuin ikävään flunssaan juuri, kun aloittelimme muuttoa Ruotsin väliaikaisesta asunnostamme varsinaiseen kotiimme. Olin odottanut muuttoa kovasti; saisin vihdoin purettua laatikkovuoret, aseteltua tavarat paikoilleen ja kodin kuntoon. Yksi asia olisi järjestyksessä elämässäni ja voisin aloittaa asettumisen tähän maahan – keskittyä järjestelemään työasioita, harrastuksia – ja mitä näitä muita nyt normaalilla ihmisellä asioita onkaan, jotka tekevät hänen elämästään normaalin.

Vähänpä tiesin. Kolme viikkoa olen keskittynyt niistämiseen, kuumeen mittaamiseen, kurkkupastilleihin, yskimiseen, nukkumiseen – ja ahdistumiseen, yllätys, yllätys! Taas yksi odottamaton takapakki, jonka johdosta kontrollini horjuu. Tättädää, tässä sitä edelleen ollaan! Yksikään asia ei ole edennyt mihinkään.

Minä olen itsenäinen. Niin itsenäinen, että vaatii suurta rohkeutta todeta ääneen: en selviä tästä yksin! Tarvitsen apua. Olen pyörinyt jo kohta vuoden tässä elämäni kriisitilanteessa, ja nyt huomaan vain haluavani, että joku tulisi ja auttaisi minua löytämään oikean suunnan. Käyn jatkuvasti ylikierroksilla, enkä tällaisessa tilassa kykene itse loogisimpaan mahdolliseen ajatteluun.

Minulla olisi paljon intoa, halua – osaamistakin – jos vain osaisin kanavoida tämän kaiken oikeaan suuntaan, oikeisiin asioihin. Tiedän, että kaikki vuoden aikana minulle tapahtuneet asiat kasvattavat minua ihmisenä ja ovat varmasti tulevaisuudessa minulle hyödyksi, mutta nämä ajatukset eivät nyt auta. Tarvitsen konkretiaa, tarvitsen käytännön askeleita, tarvitsen… apua, hemmetti!

Voiko kukaan auttaa? Vai onko minun vain rämmittävä tämän suon läpi yksin?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image