Sarastus-bloggari: “Hidastaminen tulee siinä ohessa”

Sarastus-blogia pitävä Maija Ilmoniemi esittäytyy.

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

“Olen Maija, kolmekymppinen helsinkiläinen ihminen ja yrittäjä. Kuten blogiani lukeneet tietävät, juuri tuo järjestys on merkityksellinen: Ensin ihminen, sitten yrittäjä. Yritän tällä hetkellä opetella ammatinkuvani ja työni edellä olemaan ‘ihan Maija vaan’.

Juuri tällä hetkellä kysymys siitä mistä olen tulossa ja mihin menossa tuntuu minusta lähes ylitsepääsemättömän vaikealta vastata. On vain pakko siis todeta, etten tiedä. En tiedä mihin olen menossa, enkä oikein osaa edes vastata siihen, mistä tulen. Olen viimeiset kymmenen vuotta juossut kovaa vauhtia eteenpäin elämässäni ja urallani pysähtymättä, ja kuten arvata saattaa, se äkkipysähdys tuli vastaani vuoden vaihteessa 2012. Nyt olen kuin sillalla kahden ajan, kahden paikan välillä, tulossa lukuisia kokemuksia ja oppeja rikkaampana sekä menossa kohti uutta, upeaa tulevaisuutta, kohti kukoistusta.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

“Tavallinen päiväni koostuu työstä, lukemisesta, kirjoittamisesta, oleskelusta ja ulkoilusta koirani Hermannin kanssa, ajan vietosta ystävien kanssa ja uusien taitojen opiskelusta. Koska olen nyt aika isossa muutosprosessissa, olen varannut jokaiselle päivälle oman ajan, jota kutsun ‘Ihmettelyajaksi’. Silloin pohdiskelen omaa elämääni, tavoitteitani, tunteitani ja ajatuksiani – fiilistelen ja ihmettelen elämän mahtavuutta. Tavallinen päiväni on täynnä pieniä, ihania arkipäivän ihmeitä, joista osaan nyt ensimmäistä kertaa elämässäni nauttia ja iloita.”

Miten hidastat arjessa?

“Hidastaminen sinällään ei ehkä ole suurin tavoitteeni, toki päivittäinen ‘Ihmettelyaikani’, kun keskityn omiin ajatuksiini ja tuntemuksiin vaikka lenkillä tai sohvan reunalla istuen, on tarvittavaa hidastamista ja läsnäoloa. Hidastamista enemmän etsin arkeeni laatua, että elän laadukkaammin, keskityn siihen, että teen asioita, joita oikeasti haluan ja panostan niiden laatuun. Downshiftaamisen sijaan kutsuisin toimintaani Upshiftaamiseksi tai ‘Upgreidaamiseksi’. Tarvittava hidastaminen tulee siinä ohessa.”

Mottosi?

“Väinö Linna on sanonut: ‘Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin ellun kanat.’ Tämä kiteyttää minusta loistavasti oman asenteeni: Suhtaudun elämään tosissani, mutta rennonletkeällä otteella ja pilke silmäkulmassa.”

Millaisia aiheita saamme blogistasi tulevaisuudessa lukea?

“Kerron tarinaa siitä, mitä tapahtuu, kun ihminen menettää elämänhallintansa ja sen seurauksena epäonnistuu, väsyy, hukkaa mielenkiinnon ja ilon. Blogissa tutkin omia tuntemuksiani, kuulostelen ajatuksiani ja jaan tarinoita, joita matkan varrella kuulen – tutustun maailmaan, jossa maailmaan, jossa ihmiset ikään katsomatta, mutta koko ajan yhä nuorempana, huomaavat ajautuvansa poispäin todellisista unelmistaan, tekevänsä vääriä asioita.”

Kuva: Tatu Ahonen, Adkiivi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image