Ville Niinistö: “Paikallaan olokin on tärkeää” – Etätyöpäivästä huimat tulokset

Viime perjantaina 16.9. vietettiin kansallista etätyöpäivää. Kampanjan järjestivät Suomen ympäristökeskus ja Microsoft. Etätyöpäivään ilmoittautui yli 10 300 ihmistä.

Etätyöpäivä-tempauksen ansiosta perjantaina

  • jäi Suomessa kulkematta yli 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä,
  • ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti
  • ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Mikäli sama määrä ihmisiä etätyöskentelisi joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain yli 18 miljoonaa työmatkakilometriä, 389 442 tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 2360 tonnia.

Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.

Kampanjan suojelijan, ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä etätyöpäivä osoittaa hyvin, että kestävää taloutta voidaan rakentaa muutenkin kuin kuluttamalla ja juoksemalla ympäriinsä. “Paikallaan olokin on tärkeää. Etätyö tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi oman asuinpaikan valintaan. Työllistymismahdollisuudet ovat ihan eri luokkaa, jos työpaikan ei tarvitse sijaita samalla paikkakunnalla”, Niinistö sanoo.

Tutkimusten mukaan 15 prosenttia suomalaisista työntekijöistä tekee etätyötä. Lisäksi palkansaajista 34 prosenttia tekee päätyöhönsä liittyviä töitä kotonaan joskus tai osittain. Etätyön tekemisen ennustetaan yleistyvän jatkossa kun yhä useampi tehtävä onnistuu uuden teknologian ansiosta etänä.

–––

LUE MYÖS:

Näin etätyöt keventävät arkea

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image