Puhdistava kevät: Askel 3 – Helli ihoasi

Uurteinen otsa, harmaa iho ja finnejä kasvoissa? Myös ihosi kaipaa ajoittaista puhdistautumista. Siinä missä on syytä katsoa mitä lusikoi suuhunsa, kannattaa kohdistaa katse myös siihen, mitä iholleen levittää. Miksi antaa ihon imeä kemikaalicocktaileja sisältäviä voiteita, kun tarjolla on myös luomukosmetiikkaa? Mitä ikinä ihollesi levitätkin, se imeytyy hiusverenkiertoon. Niin paaston aikana kuin arjessakin kunnioita suurinta elintäsi ja helli sitä ravitsevilla, puhtailla luonnontuotteilla. Voit ostaa niitä valmiina kaupasta tai valmistaa itse: kokkaile esimerkiksi kookosöljystä valmistettua kuorintavoidetta. Kookosöljy on myös mainio meikinpuhdistaja.

Luonnonkosmetiikan lisäksi sisällytä paastoosi seuraavia ihoa helliviä asioita:

 • Paaston aikana iho suorastaan kehrää kuivaharjauksesta. Harjaaminen vilkastuttaa verenkiertoa, poistaa kuolleita soluja, avaa huokoset, piristää imusuoniston toimintaa sekä aktivoi lymfakiertoa ja edistää myrkkyjen poistumista kehosta. Aloita nilkoista ja harjaa ihoa pitkin vedoin ylöspäin, tehden liikettä kohti sydäntä. Kuivaharjaa iho paaston aikana aina ennen suihkua. Jos uskallat, ota kylmä suihku, joka antaa lisäpotkua lymfakierrolle.
 • Helli itseäsi: jos suinkin pystyt, varaa itsellesi hieroja ja puhdistava kauneushoito. Hieronta vilkastuttaa pintaverenkiertoa, edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista sekä lisää ravinteiden ja hapen pääsyä kudoksiin. Puhdistavat detox-hoidot taas antavat lisäpotkua kuona-aineiden poistumiselle.
 • Lisää saunominen paastomenuusi. Löylyt kiihdyttävät kuonanpoistoprosessia, sillä lämpö vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin veren ja hapen kulku kehossa kiihtyy ja myrkkyjen poistuminen ihon ja hien kautta lisääntyy.
 • Joogaa ja venyttele. Verrataan kehoamme jokeen –  puolikuivassa joessa vesi ei vaihdu ja kaikki jätteet näkyvät. Virtaavassa joessa taas uusi vesi puhdistaa vanhan veden, virran viedessä jätteet mukanaan. Kehosi veden saat virtaamaan juomalla runsain määrin vettä sekä venyttelemällä lihaksiasi, jotta kuonat eivät jämähdä esimerkiksi vatsaan tai reisiin.
 • Erityisiä ongelmia? Lisää näitä aineksia ruokalautasellesi:
  Kuiva iho – mustikka, avokado, pähkinät, siemenet
  Halkeilevat kynnet – paprika, valkosipuli, mustasilmäpavut
  Mustat silmänaluset – kamomilla, sitruuna, keltainen paprika
  Elottomat hiukset – kurpitsansiemenet, pellavansiemenet, saksanpähkinät
  Selluliitti – kiivi, selleri, papaija

 

Lue myös
Puhdistava kevät: Askel 1
Puhdistava kevät: Askel 2 – Hyvä ruoka, puhtaampi keho
Puhdistava kevät: Askel 4 – Mielen paasto
Puhdistava kevät: Testissä hyvänolon paastot

Lue lisää
Charmaine Yabsley: Puhdistu, virkisty, voi hyvin – Detox-ohjeita kehon ja mielen hyvinvointiin. Moreeni 2010

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image