3 helppoa tapaa rauhoittaa tilanne töissä

Tässä on kolme vaihtoehtoista tapaa rauhoittaa keho ja mieli, jos tuntuu, että on niin kiire ja stressaantunut, ettei pysty enää keskittymään. Silloin kun tuntuu, että on liikaa tekemistä ja olet hukkumassa to do -listan alle, pidä lyhyt tauko.

Kiire on kokemus, joka aiheuttaa tunteen, että asiat eivät ole enää omissa käsissä: syntyy stressireaktio. Keskittymällä hetkeksi itseen ja rauhoittamalla mielesi, saat takaisin rauhan ja sitä myötä myös kokemuksen, että hallitset tilanteen.

1. Keskity hengitykseen

Istu hiljaa silmät suljettuina. Siirrä huomiosi nenänpäähäsi. Jatka hengittämistä normaalisti, mutta tunne selvästi, miten ilma kulkee sieraimissasi. Ajattele, että sieraimissasi kulkee vaalen kullanvärinen valopilvi. Voit tuntea, miten pehmeää hengityksesi kuljettama energia on. Hengitys rentouttaa kehosi ja hiljentää mielesi – mutta älä ponnistele sen eteen. Anna kaiken tapahtua omalla painollaan.

2. Huomioi sydämesi

Kun istut hiljaa silmät suljettuna, vie huomiosi sydämeesi. Ei haittaa, vaikka et tarkalleen tiedä tarkkaa sydämen paikkaa: riittää, että löydät rintakehästä paikan, johon on helppo keskittyä. Hengitä normaalisti ja pidä huomiosi rintakehässä. Tunteet ja aistimukset tulevat ja menevät – anna sen ollakin niin. Jos keskittymisesi herpaantuu, siirrä se lempeästi takaisin sydämeesi.

3. Anna valon virrata kehossasi

Istu hiljaa silmät suljettuna ja kuvittele, että vartalosi läpi virtaa pehmeää valkoista, kultahehkuista valoa.  Katso, kuinka valo nousee jaloistasi keskivartaloosi ja rintakehän kautta päälaellesi. Siitä se kohoaa suoraan ylös ja lopulta katoaa näkyvistä. Kuvittele sitten, miten sama sädehtivä valo laskeutuu takaisin päällesi. Se kulkee samaa reittiä alaspäin, kunnes se virtaa jalkapohjien läpi pois. Ala jaksottaa tätä mielikuvaharjoitusta hengitykseesi sopivaksi: Vedä sisäänhengityksellä valoa hitaasti jaloista päälaelle ja sen läpi ylöspäin ja uloshengityksellä päälaen kautta jalkoihin ja niiden läpi alaspäin. Yritä löytää luonnollinen rytmi mielikuvan ja hengityksen välille.

Lähde: Deepak Chopra: Vapauta energiasi, toteuta itseäsi, Otava 2011

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image