Kuka se Erkki oikein on?

Erkki on se Hidasta elämää -Facebook-ryhmäläinen, joka kirjoittaa pienistä suurista oivalluksista, ja me kaikki muut tykkäämme niistä ? joko julkisesti tai salaa. Eihän tuolta malta olla kysymättä, mistä hän hidastamisen viisautensa ammentaa.

”Ymmärsin jo nuorena, että pitää elää tätä päivää. En hankkinut valkolakkia, vaan tein kesät töitä ja talvet urheilin”, Erkki kertoo.

Tuosta kesätyöstä tuli myöhemmin myös oikea ammatti. Ammatinvalinta ei missään vaiheessa tuottanut tuskaa, vaan ”siihen vain tuli ajauduttua, ja pidän siitä”, elämäntapapuutarhuri sanoo. Niin, puutarhuri. Erkki on niitä, jotka yrittävät vihertää niitä alueita, jotka jäävät metsän ja rakennusten tai teiden väliin.

 

Kuulostaa verrattain leppoisalta työltä. Mutta niin vain kiire-paholainen pisti elämäntapapuutarhurinkin koville:

”Vuosien saatossa työ on muuttunut tosi paljon, siitä on tullut kiireistä. Heräsin ajattelemaan, että eihän minua oikeasti tarvita töissä, tarvitaan vain ihminen, jolta saadaan työpanos ja joka soutaa hiljaa jalat ja kädet kahlittuna”, Erkki kertoo havahtumisestaan ja paljastaa, että tuli asiasta pari sanaa aika kovaan sanottuakin työpaikalla. Ja helpotusta työtaakkaan tuli kuin tulikin.

”Nyt yli vuoden olen keskittänyt suurimman osan ajatuksistani itseeni ja rakkaimpiini. Teen edelleen työni, mutta ajattelen sitä vähemmän. Sitä kun ei tarvitse ajatella, kuin sen verran mitä tarvitsee. Ajatuksiani olen siirtänyt toisaalle”, kertoo mies, joka on toteuttanut unelmansa pienestä tuvasta ja perunamaasta maalla.

Rahasta Erkki puhuu välttämättömänä välineenä yhteiskunnassa oleskeluun. ”En ymmärrä miksi jotkut haluavat sitä enemmän kuin tarvitsevat. Minä en edes lottoa, koska en tarvitse sellaisia summia. Minulle riittää, että sitä on sen verran, että saan pidettyä elämäni tasapainossa ja leppoisana. Jokaiselle se on oma määränsä.”

Hidasta elämää -Facebook-ryhmän kautta Erkki on jo alkanut tuntua viisaalta ystävältä, joka sanoo oikeita asioita juuri oikealla hetkellä. Erkki, anna jokin tykättävä elämänohje lukijoille ja ryhmäläisille?

”Aina välillä pitäisi astua hiukan sivuun elämästään ja katsoa sitä ikään kuin vierestä. Sitä tulee sokeaksi omalle elämälleen. Loppujen lopuksi meillä kaikilla on useita vaihtoehtoja elää sitä. Joskus joutuu olemaan itsekäs ja tekemään uhrauksia. Mutta voin taata että ne kannattavat!”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image