Mitä on energiasiivous, Kristiina Komulainen?

Energiasiivous eli energiapuhdistus (space clearing) on alunperin balilainen rituaali. Sen periaate on, että kodista poistetaan kaikki negatiivinen: romut, liiat huonekalut ja tavarat. Näin kodin energia pääsee virtaamaan positiivisella tavalla.

Jos ympärillä on paljon negatiivisia asioita (jotka yleensä myös aiheuttavat sotkua), se vaikuttaa asukkaisiinkin negatiivisesti. Toisaalta moni on varmaan huomannut siivouspäivän jälkeisen rauhan ja positiivisen olotilan koko kodissa.

Sitä paitsi perusteellinen tavaroiden raivaus tekee hyvää keholle ja mielelle!

Juontaja ja tuottaja Kristiina Komulainen on energiasiivouksen mestari. Hän on raivannut kotiinsa positiivista energiaa jo useamman kerran. Tässä Kristiinan vinkit positiiviseen rituaaliin:

1. Mieti ennen siivouksen aloittamista, mihin pyrit: minkä näköisen kodin haluat raivauksen jälkeen ja millaista tunnelmaa olet hakemassa? Asennoidu jo ennakkoon siihen, että on aika päästä eroon vanhoista energioista ja asioista. Puhtaalta pöydältä on mukavaa aloittaa uutta.

2. Tavarat, jotka eivät ole enää käyttökelpoisia, menevät tietenkin roskiin, mutta mitä ajattelit tehdä ehjille esineille, joilla ei ole enää sijaa positiivisen energian kodissa? Vietkö ne kirppikselle vai lahjoitatko eteenpäin? Lahjoituksille kannattaa selvittää kohde jo ennakkoon, sillä lahjoituskohteen mielessä pitäminen tehostaa siivousta. Esimerkiksi turvakodit ja maahanmuuttovirastot ottavat mielellään lahjoituksia vastaan suoraan ykistyishenkilöiltä.

“Minulle ajatus lahjoittamisesta tuntuu mukavammalta, koska siivotessa on helpompi luopua, kun tietää jonkun tarvitsevan tavaraa tai vaatetta enemmän kuin minä. Ja ajatus kirppikselle viemisestä tuo minulle lisää painetta, lahjoittaminen käy kätevämmin”, Kristiina kommentoi.

3. Mikä on sinulle sopiva aikataulu puhdistaa kotia vanhasta energiasta? Toiselle toimii yksi raivokas vuorokausi eli “kaikki heti kerralla ulos” ja toinen taas siivoaa kahden viikon ajan joka ilta vähän. Mieti etukäteen sinulle sopiva rytmi, näin hommasta ei tule taakka. Kannattaa ottaa työnalle aina yksi kokonaisuus (kaappi tai hylly) kerrallaan.

4. Sitten hommiin! Keskity perusteellisesti jokaiseen tavaraan kotonasi. Käytänkö todella tätä tavaraa? Onko tämä edes ehjä? Liittyykö tähän tavaraan jotakin vanhoja ikäviä muistoja? Keneltä olen saanut tämän lahjaksi? Onko esinelle omaa paikkaa? Voit pyytää ystävän makutuomariksi, sillä välillä olemme itse liian tunteikkaita tavaroistamme: jokin täysin kaamea vaate tai esine saattaa meistä näyttää hienolta vanhan tunnesiteen takia.

“Minä teen siten, että jos hiukankin epäröin, tavara lähtee samantien”, Kristiina linjaa.

5. Tunnet eron kotona, kun vanha on viety pois. Urakan jälkeen kannattaa miettiä tarkkaan, mitä haluat jatkossa hankkia, mitä et ja millaisena haluat pitää kotisi. Kannattaa pitää mielessä energiasiivouksen jälkeinen vapauttava olo sitten seuraavalla kerralla, kun Visa polttelee kukkarossa!

Lue myös: Hukutko tavaroihin? – 3 vinkkiä pelastumiseen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image