Hidas koru syntyi hetken hiljaisuudesta

Hey Slow Down -korun tekijä oppi ammattinsa netistä, ja perusti oman yrityksen. Mutta hidastaminen alkoi vasta huudosta.

Korutaiteilija Paula Korkiamäen, 33, Hey Slow Down -korujen ajatus syntyi eräänä kiireisenä päivänä.

“Hosuessa mikään ei tapaa onnistua, ja huusin itselleni, että rauhoitu. Olin hetken hiljaa, siirryin työhuoneeseen, ja Hey Slow Down -sanat kaivertuivat kuin itsestään hopean pintaan. Tein siitä itselleni rannekorun, jota voin katsella kuin kelloa silloin, kun haluan ajan pysähtyvän. Pian tämän jälkeen löysin Hidasta elämää -facebook-ryhmän, ja halusin jakaa oivallukseni saman henkisten kanssa simppeliin kaulakoruun [kuvissa] verhoiltuna”, Paula kertoo korujen ja oivalluksen synnystä.

Koulutukseltaan Seinäjoella asuva Paula on yo-merkonomi, jonka korujen tekeminen alkoi harrastuksena nelisen vuotta sitten. Hopeataidon perustiedot Paula hankki netistä, jonka jälkeen hän on oppinut työhönsä kokeilemalla ja tekemällä. Nyt hän on elättänyt itsensä yrittäjänä reilut kaksi vuotta.

“Yrittäjälle stressi on tuttu käsite, mutta sen myötä on löytänyt myös sen toisen puolen, hitaamman elämän. Opettelen elämää vetovoiman lailla, eli mitä enemmän saan positiivisuutta kehiin, sitä enemmän hyviä juttuja tulee takaisin päin. Hidastaminen auttaa tässäkin.”

Pohjimmiltaan Paulan tarve hidastamiseen löytyy fyysisistä ominaisuuksista. Parikymppisenä todettu sydämen läppävika oireilee välillä enemmän, välillä vähemmän. Huonona päivänä Paula saa elimistönsä kiihtymään nollasta sataan pelkällä kahvikupposella, hyvänä päivänä hän osaa arvostaa hiljaista vauhtia.

“Yritän opetella hidastelemaan, mutta kompastelen jatkuvasti. On päiviä, jolloin hitaus on läsnä, ja se on hieno tunne, pieni hetkikin riittää. Voin jäädä vaikkapa sohvalle katselemaan pariksi tunniksikin, miten auringon valo liikkuu ja leikkii talossa ja sen sisustuksessa.”

Luovassa työssä parhaat visiot ja toteutukset syntyvät silloin, kun mieli ja keho ovat tasapainossa. “Lyhytaikainen stressi ja kiire tuovat parhaimmillaan mahtavan mausteen työhön, mutta pitkäaikaisena patoavat luovuuden virran.”

Mikä on korutaiteilijalle ominaisin tapa hidastaa?
“Fyysisellä tasolla jooga pysäyttää, kun teet sen hitaasti ajatuksen kanssa. Tunnetasolla pysäyttää kauniit, silmää miellyttävät asiat, kunhan niitä vain ymmärtää pysähtyä katselemaan.”

Paulan korukauppa:
www.paulankorukauppa.net

Paulan koko korujen teon kehityskaari on valokuvina hänen blogissaan:
alabuumi.blogspot.com

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image