Hidasta elämää -festivaalin ohjelma 14.-15.6.2024

Syvällistä kesän kepeydellä – Hyvinvointiluentoja, Hidasta elämää -kirjailijoita, musiikkia ja rentoa kesätunnelmaa

Ensimmäinen Hidasta elämää -yhteisön oma festivaali järjestetään Ruovedellä, 120-vuotiaan Vinhan kirjakaupan ja sen puutarhan ihastuttavassa miljöössä 14.–15.6.2024.

Huom! Perjantain liput ja kahden päivän liput on ennakkolippujen osalta myyty loppuun. Lauantaille löytyy vielä lippuja.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

OHJELMA

Perjantai 14.6.2024

14.00 Kamala luonto -näyttelyn avajaiset. Galleriassa. Avoin kaikille.

Kamala luonto on sarjakuva, jota tekee taiteilijapari Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen. Sen päähahmoja ovat ilves, kärppä, kettu, majava ja muut metsäneläimet. Lukuisissa sanomalehdissä ympäri Suomen ilmestyvä sarjakuva kertoo elämän mutkista, kolhuista ja tunteiden kirjosta suorin sanoin, lämmöllä ja mustan huumorin keinoin, ja siinä ihmiselämän sattumukset ja havainnot on laitettu eri persoonallisuuksia kantavien eläinhahmojen suuhun. Taidenäyttelyssä on esillä alkuperäisiä vesiväriteoksia, joita sarjan piirtäjä Jarkko Vehniäinen on maalannut mm. kalenterikuvituksiksi ja sarjakuva-albumien kansikuviksi, sekä myös sarjakuvien originaaleja eli tussilla ja siveltimellä tehtyjä sarjakuvastrippejä.

15.00 Festivaalin avaus

15.15-15.45 Sanna Wikström & Pequ Nieminen: Hidasta elämää -median tarina

Entinen aviopari Sanna ja Pequ ovat luoneet Hidasta elämää -sivustosta menestystarinan, joka hakee vertaistaan. Miten kaikki sai alkunsa? Miksi sivustosta on tullut niin tärkeä suurelle ihmisjoukolle? Millaista on työskennellä yhdessä ex-puolison kanssa?

16.00-16.45 Katri Syvärinen & Teemu Syrjälä: Vapaa liike -workshop

Vapaa liike -harjoituksessa pääset rentouttamaan ja vapauttamaan kehoa hengityksen ja tutkivan, intuitiivisen liikkeen avulla – itsestäsi lähtien, ilman koreografioita. Ehkä huomaat, että harjoitus auttaa sinua löytämään itsestäsi jotain uutta!

Katri ja Teemu ovat pitkäaikaisia Hidasta elämää -bloggareita ja -tietokirjailijoita. Molemmat ovat julkaisseet myös suosittuja Hidasta elämää -korttipakkoja.


 

17.00-17.45 Harri-Pekka Pietikäinen & Eija Hinkkala: Pelot, rohkeus ja asenteet (keskustelu)

Se, miten ja millaiseksi me elämämme koemme, on asennekysymys, ja meillä itsellämme on mahdollisuus vaikuttaa asenteeseemme. Samat kehon ja mielen mekanismit, jotka synnyttävät esimerkiksi pelkoa, mahdollistavat myös uteliaisuuden ja innostuksen. Asenne ei siis ole mikään pikkujuttu, jonka vuoksi siitä ja sen mekanismeista kannattaa tulla tietoiseksi. Pelkokin on usein vain tarina, jota itse itsellemme kerromme. Voimme myös kertoa tarinaa rohkeudesta. Keskustelua ohjaa Sanna Wikström.

Harri-Pekka ja Eija ovat Hidasta elämää -bloggareita ja -tietokirjailijoita. Harri-Pekan Tunne pelkosi, vapaudu elämään (2023) sekä Eijan Muuta asenteesi, muuta elämäsi (2023) -kirjat ovat osa suosittua Hidasta elämää -kirjaperhettä.

18.00-19.00 Eevi Vuoristo & Marika Rosenborg: Tunneilmaisu parisuhteessa (luento + workshop)

Tervetuloa osallistumaan yksin tai yhdessä puolison kanssa! Tunneilmaisua parantava työpaja koostuu yhteisluennosta ja siihen liitettävästä pohdintatehtävästä.

Marika ja Eevi ovat tietokirjailijoita ja terapeutteja sekä pitkäaikaisia Hidasta elämää -bloggareita ja -tietokirjailijoita. Molemmilta on ilmestynyt useampi hyvinvointia lisäävä korttipakka.

19.15-20.15 Pequ Nieminen: Valoa -äänimatka

Huom! Sofia Magdalenan kirkossa.

Meditatiivisen musiikin ja luonnon äänien siivittämää äänimatkaa maustavat tarkkaan valitut musiikkikappaleet. Kokonaisuus on saanut inspiraationsa Slow Music -liikkeesä, joka korostaa musiikin terapeuttisia vaikutuksia ja sen kykyä auttaa ihmisiä rentoutumaan ja löytämään sisäistä rauhaa.

Pequ Nieminen on pitkän linjan musiikkiammattilainen, jolla on vuosikymmenten kokemus musiikin parissa. Valoa -äänimatkaan Pequ ammentaa kokemuksensa musiikin ja hyvinvoinnin maailmasta ja kutoo ne kauniisti yhteen luontorakkautensa kanssa.

20.30 Arppa, artistihaastattelu

Haastattelijana Sanna Wikström

21.00 Livenä lavalla Arppa & bändi (keikka)

Arppa yhtyeineen on yksi tämänhetkisen Suomi-indien kärkinimistä. Arpan ihastuttava musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa. Arppa on haalinut ympärilleen taitavat ja valovoimaiset muusikot, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstiensä ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Luontevan vaivaton olemus ja yhtyeen esiintymisistä huokuva vilpitön riemu ei voi olla tempaamatta läsnäolijoita mukaansa.

22.15-24.00 DJ Passi-Pasi (disco)

Vinhan isäntä Pasi Vainio tanssittaa navetan ylisillä keskiyöhön saakka.


Lauantai 15.6.

10.00 Katri Syvärinen: Aamun taikajooga (joogaharjoitus)

Lempeästi herättävä aamujooga kutsuu kohti uutta päivää. Harjoitus on ihana yhdistelmä raukeita venytyksiä ja hidasta flow-joogaa. Harjoituksen avulla luot kehoon, mieleen ja sieluun tilaa ja joustavuutta. Pääset katsomaan elämääsi uudessa, taianomaisessa valossa. Harjoitus sopii kaikentasoisille.

10.00 Marja Lappalainen & Jarkko Vehniäinen – Kamala luonto -taiteilijat tavattavissa

Sarjakuvantekijät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen ovat tehneet yhdessä Kamala luonto -sarjakuvaa vuodesta 2016 alkaen. Kamala luonto on alunperin Vehniäisen luomus. Se sai alkunsa pöytälaatikkosarjakuvana vuonna 2002. Viime vuosien aikana sarjan aihepiirit ovat laajentuneet, eläinten persoonat kehittyneet ja on myös syntynyt uusia hahmoja, kuten itkuherkkä ja introvertti majava sekä urossuhteitaan alituiseen ruotivat tyttöpuput.  Ideat sarjakuviin tulevat jokapäiväisestä elämästä. Omien havaintojen sijoittaminen sarjakuvaan on oiva keino ilmaista itseään, ja minne muualle ihmiselämän sattumukset voisi paremmin upottaa kuin Kamalan luonnon hulluun maailmaan?

11.15-12.00 Mitra Vasara: Mitä on sydämen seksi? (haastattelu)

Onko seksistäkin tullut suoritus muiden joukossa? Miten voi oppia hiljentämään suorittavan mielen ja löytää tiensä oman kehon, tarpeiden ja tunteiden äärelle? Voiko yhteydestä itseen löytyä myös syvempi yhteys toiseen? Haastattelussa Sydämen seksi -kirjan (ilmestyy kesäkuussa 2024) kirjoittaja Mitra Vasara, haastattelijana Sanna Wikström.

12.15-13.15 Sanna Wikström: Unelmakarttatyöpaja

Huippusuositun Unelmakarttakirjan kirjoittajan ja Hidasta elämää -sivuston perustajan Sanna Wikströmin työpajassa sukelletaan unelmien ihanaan maailmaan.

Mikä onkaan inspiroivampaa kuin istuttaa unelmien siemen keskellä valoisaa kesäkuun loistoa!

13.30-14.30 Karita Palomäki: Kuhiseva mieli – Nainen ja ADHD (haastattelu + keholliset harjoitukset)

Miten tyttöjen ja naisten ADHD eroaa yleisestä ADHD-käsityksestä? Millaisia haasteita ADHD voi aiheuttaa arjessa? Entä missä siitä voisi olla hyötyä? Haastattelijana Sanna Wikström.

Haastattelun jälkeen Karita teettää helppoja kehollisia harjoituksia. Harjoitukset sopivat kaikille. Esimerkiksi lymfa-itsehoitoharjoitus on oiva keino ylläpitää kehon ja aivojen sisäistä tasapainoa. Tappingin eli akupisteiden naputtelun avulla voimme rauhoittaa kehon ja mielen kokemia akuuttejakin stressireaktioita.

Karita on psykofyysinen fysioterapeutti ja tietokirjailija, jonka viimeisin kirja Kuhiseva mieli – Nainen ja ADHD on ollut yksi vuoden 2024 myydyimpiä hyvinvointikirjoja.

14.45-15.30 Miia Moisio: Mielen varjoista mielen kirkkauteen

Mitä on tietoisuus ja miten sitä voi itsessään kasvattaa? Luennolla puhutaan siitä, miten mielen uumenien pimeisiin nurkkiin eli tiedostamattomiin kohtiin voi katsoa. Miten voi matkata omaan menneisyyteen hoivaamaan omia haavoja ja nostaa asioita pintaan ja parannettavaksi? Muun muassa näitä pohtii luennollaan tunnelukkoterapeutti, pappi, tietokirjailija ja pitkäaikainen Hidasta elämää -bloggari Miia Moisio.

Miia on kirjoittanut monta kirjaa tummista aiheista, kuten masennuksesta, häpeästä ja surusta. Miian lähestymistavassa tummia aiheita kehystää aina toivo. Miian tekemät Toivon kortit ovatkin olleet kestosuosikki jo vuosien ajan.

15.45-17.15 Teemu Syrjälä & Kirsti Kuosmanen: Paluu intohimon hehkuville juurille (luennot + yllätysnumero!)

Luentojen tarkemmat sisällöt julkaistaan myöhemmin.

Luentojen välissä Teemun ja Kirstin hehkuvan juureva yllätysnumero!

17.30-18.30 Katri Syvärinen: Taikasanoja-kirjoitustyöpaja Huom! Oma muistikirja ja kynä mukaan!

Taikasanoja-työpajassa pysähdyt itsesi äärelle intuitiivisen kirjoittamisen avulla. Mikä on tärkeää juuri nyt? Luvassa on yksinkertaisen kauniita kehotietoisuus-, mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia. Niiden avulla kuulet itseäsi ja kevennät mieltäsi. Käsin kirjoittaminen voi auttaa rauhoittumaan sekä reflektoimaan ajatuksia ja tunteita. Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja. Tule nauttimaan intuitiivisen kirjoittamisen ihmeestä! Oma muistikirja ja kynä mukaan.

 

18.45-19.45 Suvi Bowellan: Nyt riittää! – Tunnista rajasi ja vaali niitä (luento)

Herkkyys, kiltteys ja empaattisuus ovat kauniita ominaisuuksia. Moni herkkä ja kiltti kuitenkin väsyy. Silloin on syytä tarkastella omia rajojaan. Onko niitä? Tällä luennolla käydään läpi, miksi herkkä tarvitsee erityisen selkeät rajat ja miten niitä voi oppia asettamaan entistä rohkeammin.

Suvi Bowellan on terapeutti, tietokirjailija ja Hidasta elämää -bloggari. Suvi on kirjoittanut useita kirjoja ja tehnyt korttipakkoja erityisherkkyydestä ja kiltteydestä.

20.00-21.30 DJ Pequ: Retrodisco (disco)

Kaikki parhaat tanssihitit 70-, 80- ja -90 luvulta. Abbasta Aikakoneeseen.

Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja Pequ Nieminen on myös kokenut tiskijukka ja tehnyt aikoinaan yli 1000 keikkaa. Festareiden lauantain huipennuksena tanssitaan Navetan ylisillä nostalgisten ysärihittien tahtiin ja mukaan mahtuu myös klassikoita kasarilta ja kultaiselta 70-luvulta.

21.30-22.30 Teemu Syrjälä: Maadoittava piiri

Päivän päätteeksi ja discon lopuksi keskitymme rauhoittamaan hermostoa oman kehon kautta. Keho muistuttaa meitä juuristamme. Teemme harjoituksia yksin mutta samaan aikaan yhdessä koko ryhmän kanssa.


Liput tapahtumaan myy Tiketti.

Lippujen hinnat: 25€/päivälippu, 40€/kahden päivän yhteislippu.

Festivaalin aikana Vinhan kirjakauppaan, galleriaan, kahvilaan ja sen terassille on vapaa pääsy.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

Tapahtumapaikat

Festivaali sijoittuu Vinhan kirjakauppan puutarhaan ja viereisen navetan ylisille. Lauantaina osa ohjelmasta tapahtuu läheisessä Sofia Magdalenan kirkossa.

Varustautuminen

Jos osallistut joogaan tai workshopiin tai haluat vain istuskella nurmikolla, ota mukaan oma joogamatto ja/tai pyyhe ja viltti. Sadevarustukseksi suosittelemme sadetakkeja sateenvarjojen sijaan. Uimaranta sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä, joten myös uimapuku voi olla mukava lisä matkassa.

Hidasta elämää -festivaalit 14.–15.6.2024, Healing Area

Festivaalien Healing Area -alueella on mahdollista pysähtyä hetkeksi ja tutustua erilaisiin hoitoihin. Paikalla ovat seuraavat hyvinvointialan yrittäjät:

  • Hoitohuone Tuula Mäenpää
  • Tavoitteena terveys, Tarja Kallonen
  • Arotar Oy, Minna Katajamäki
  • Kristiina Ylistalo
  • Jaakko Kaisto

Hoitoihin ei voi tehdä ennakkovarauksia vaan ajat varataan paikan päällä. Healing Area avautuu samaan aikaan festivaalien kanssa ja sulkeutuu n. klo 20.

Hoitojen lisäksi Jaakko Kaisto ohjaa Healing Arean omalla teltalla muutamia Pysähtymisen Hetki -rentoutuksia (kesto n. 20 min.), joihin vapaa pääsy.

Tästä voit tutustua hoitajiin:

Arotar Oy tarjoaa koulutus- sekä hyvinvointipalveluja. Toimipiste sijaitsee Ruovedellä, kaikki palvelut myös etänä. Festivaaleilla kerron yritykseni ajankohtaisesta koulutustarjonnasta ja palveluista. Myynnissä mm. kirjoja sekä korttipakkoja itsetuntemuksen ja tunnetyöskentelyn tueksi. https://www.arotar.fi/


Olen Jaakko Kaisto elämänihmettelijä sekä kokonaisvaltainen energiahoitaja. Toimin Ruovedellä ja Tampereella. Festivaaleilla tarjoan 20 min. näytehoitoja hintaan 20 € ja 45 min. hoitoa hintaan 50 €. Hoitojen välissä teen uteliaille ilmaista asentovirheiden mittausta. Lyhyessä hoidossa tehdään pääsääntöisesti energeettistä jäsenkorjausta, jossa energiahoidolla kevyen kosketuksen avulla oikaistaan löytyneitä virheasentoja. Pidemmässä hoidossa pääsee rentoutumaan syvemmin. Molemmat hoidot rentouttavat syvästi, purkavat hermostollista stressiä ja linjaavat kosketuksiin oman ytimen kanssa.

Tervetuloa hoitoon, jos resonoi sydämessä!


Hoitohuone Tuula Mäenpää

Olet tervetullut hetkeksi rauhoittumaan ja rentoutumaan itsesi äärelle tekemieni aromaattisten energiahierontojeni kautta tämän upean kesätapahtuman aikana. Teen festivaaleilla aromaattista energiahierontaa joko selällesi tai jaloillesi, jolloin avaudut aistimaan tämän luonnonkauniin maalaiskylämme upeat MaaÄidin tarjoamat energiat koko kehollasi ja sielullesi.

Hoitojeni kesto on n. 20 min ja hinta tuolle hetkelle 20 €. Maksuna käy käteinen tai mobilepay.

Tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen, kaunis festivaali


Tavoitteena Terveys / Tarja Kallonen on ruovesiläinen kehovyöhyketerapeutti, klassinen homeopaatti ja homeopatian opettaja. Tarja on ollut alalla jo reilut 20 vuotta. Myös rummuttelu ja energiahoidot ovat lähellä hänen sydäntään. Tule kyselemään homeopatiasta, homeopatiakoulutuksesta ja luontaisalojen tilasta. Muutamia vyöhyketerapia näytehoitojakin on tarjolla.


Kristiina Ylistalo tekee intialaisia päähierontaja, kesto n. 15min.

Intialainen päähieronta on rentouttava, oloa rauhoittava ja stressiä lievittävä hoito. Se helpottaa monia vaivoja ja parantaa keskittymiskykyä.


> Lisäinfoa tapahtumasta <

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image