Erityisherkkyys

Erityisherkkyys on persoonallisuuden piirre, jonka psykologi Elaine Aron teki tunnetuksi 1990-luvulla. Aiemmin ajateltiin, että piirre on täysin synnynnäinen, mutta nykykäsityksen mukaan erityisherkkyys syntyy temperamenttipiirteiden ja sosiaalisten kokemusten vuorovaikutuksessa. Arvioidaan, että noin 20 prosenttia ihmisistä on erityisherkkiä.

Erityisherkkyys ilmenee siten, että erityisherkkä aistii ja kokee erityisen voimakkaasti sekä ulkomaailman ärsykkeitä että omia sisäisiä tuntemuksiaan. Erityisherkän vahvuuksia ovat muun muassa empatiakyky, syvällinen ajattelu ja asioiden prosessointi, aitous ja tunneälykkyys. Voimakkaan kokemusmaailman kääntöpuolena on, että erityisherkkä kuormittuu ja väsyy herkästi hälyisissä ja korkeavirikkeisissä ympäristöissä.

Tältä sivulta löydät kootusti artikkeleita ja tuotteita aiheista: erityisherkkyys, erityisherkän hyvinvointi, erityisherkän palautuminen, erityisherkän vahvuudet, erityisherkkyys arjessa, erityisherkkyys työelämässä ja lapsen erityisherkkyys. Voit lähettää erityisherkkyyteen liittyviä toiveaiheita tämän sivun lopusta.

Erityisherkkyyttä käsitteleviä blogikirjoituksia:

Hidasta elämää -puodin valikoituja tuotteita erityisherkkyyteen liittyen:

Kaikki Hidasta elämää -puodin tuotteet löydät täältä

Tällä lomakkeella voit lähettää erityisherkkyyteen liittyviä toiveaiheita ja -tuotteita. Toiveet tulevat ainoastaan Hidasta elämää -toimituksen nähtäville.

  Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
  PUOTIIN
  close-image
  -20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
  PUOTIIN
  close-image
  Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
  PUOTIIN
  close-image
  Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
  PUOTIIN
  close-image
  24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
  PUOTIIN
  close-image