Teksti: Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen kouluttaja ja Frantsilan tuotekehitysvastaava sekä meditaatio- ja joogaopettaja. Suomen luonnon yrtit tuovat iloa ja terveyttä niin sisäisesti nautittuna kuin ulkoisesti käytettynä. Käytä niitä … Lue lisää
Avainsana: nokkonen
Ruoka on rohtomme – luonto tarjoaa ilmaiseksi tärkeät suojaravintoaineet
Teksti: Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen kouluttaja ja Frantsilan tuotekehitysvastaava sekä meditaatio- ja joogaopettaja. Villivihanneksina käytetyt luonnonkasvit sisältävät jopa useita kymmeniä kertoja enemmän hivenaineita ja vitamiineja kuin tavallinen lehtisalaatti … Lue lisää
6 teen superterveellistä ainesosaa – ovatko nämä sinulle jo tuttuja?
Hidasta elämää -tuoteperheen uusin jäsen on ihastuttava Hetki itselle -teesekoitus. Suomalaisen Aaro Forsmanin teetalon valmistama erikoistee koostuu kuudesta eri ainesosasta. Virkistävä ja rentouttava tee on myös varsinainen terveyspakkaus. Tässä lyhyet esittelyt ainesosien … Lue lisää
Nokkos-pellavapatonki maistuu vihreälle kesälle – poimi resepti!
Helsingin Laajasaloon, Ravintola Stansvikiin avattiin kevällä 2016 luomuleipomo. Stansvikin omistaja Nina ’Ninnu’ Lasarov paljastaa heilläkin myytävän nokkos-pellavapatongin reseptin Hidasta elämää -lukijoille. ”Rämmimme metsässä, ja maistelemme, mitä villiyrttejä leipiin voisi sujauttaa”, Ninnu nauraa. Nokkos-pellavapatonki … Lue lisää
Gluteeniton nokkospiirakka -resepti
Kevään aikana olen ehtinyt tehdä monenlaisia suolaisia piirakoita sesonkivihanneksista ja villiyrteistä. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti nokkospiirakka. Se voittaa muut sekä maussa, että ravinteikkuudessa, joten laitan reseptin jakoon 🙂 RESEPTI Murutaikina 2dl gluteenittomia … Lue lisää
Tiedätkö kuinka nokkonen auttaa puutarhaasi kukoistamaan?
Nokkonen Urtica dioica on uskomattoman monitahoinen puutarhurin ystävä sen miltei loputtomien hyötyjen tähden. Nokkonenhan on vanha lääke- ja rohdoskasvi, nykyisin hyvinkin tunnettu ja hyödynnetty taivaallisen ravintorikkaana hyötykasvina ja villivihanneksena, siis jotain aivan muuta … Lue lisää