Mitä unesi paljastavat sinusta? – Näin voit tulkita unien symboliikkaa

Mainosyhteistyö Otavan kanssa

Unet voivat auttaa löytämään ratkaisuja isoihin kysymyksiin ja ruokkia luovuutta. Ne myös tarjoavat pääsyn sellaiseen, johon on muuten vaikea saada yhteyttä. Kimmo Svinhufvudin kirjoittama Unien salat – Opas tiedostamattomaan (Otava, 2024) lähestyy unia kuvina ja symboleina, jotka tuovat elämään merkitystä. Tässä kolme keskeistä unisymbolia kirjasta.

Tapahtumapaikat unissa

Lähes aina unen alussa esitellään tapahtumapaikka ja päähenkilöt. Niiden avulla voit hahmottaa, mitä kysymystä uni unennäkijän elämässä käsittelee.

Unet sijoittuvat usein jonkinlaiseen taloon tai rakennukseen. Jos uni sijoittuu lapsuudenkotiisi, voisiko se käsitellä suhdettasi tuohon aikaan ja paikkaan ja perheeseen? Vai onko kyse ”kodista” vertauskuvana, sisäisenä kotina?

Ihmiset unissa

Unen tulkinnan kannalta on hyödyllistä ajatella, että kaikki unet kertovat sinusta ja että unessa esiintyvät henkilöt ovat symboleita, jotka edustavat jotain sinussa olevaa.

Jos unessa esimerkiksi esiintyy tuttu ihminen, hän saattaa edustaa jotain sellaista puolta itsessäsi, joka on enemmän tai vähemmän tietoinen. Jos et tunne unen henkilöä tai se ei ole kukaan valveillaolon maailman ihminen, tämä kenties edustaa pikemminkin tiedostamatonta puolta sinussa ja jonkinlaista arkkityyppistä hahmoa.

Eläimet unissa

Unien eläimet voivat edustaa eläimellistä, kesyttämätöntä puolta itsestämme: vaistoja, haluja, aggressiota, intuitiota.

Uni voi kertoa siitä, miten suhtaudumme tai miten kannattaisi suhtautua näihin puoliin itsessämme. Onko vaistonvarainen puolemme villieläin, joka pelottaa meitä? Vai onko tuo puoli meissä kesytetty kotieläin, jonka kanssa meidän on hyvä elää, tai kenties sylikoira, joka lojuu tiedottomuuden tilassa sohvallamme? Tai tuntuuko meistä, että vaistonvarainen puolemme on sittenkin alistettu ja häkkiin suljettu villieläin, joka ei pysty toteuttamaan itseään?

Unien salat – Opas tiedostamattomaan antaa taustatietoa unista ja unien näkemisestä sekä selkeät ohjeet unien tallentamiseen ja tulkitsemiseen. Kirjan löydät äänikirjapalveluista ja kirjakaupoista. Hanki omasi Suomalainen.comista TÄÄLTÄ.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image