3 vinkkiä hitaaseen matkailuun – Kun lopetat kiirehtimisen määränpäähän, matkustamisesta tulee liikkeessä olemisen juhlaa

Mainosyhteistyö Finnlinesin kanssa. Kirjoittaja Pequ Nieminen on Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja, joka teki parin viikon matkan omalla autollaan Helsingistä aina Italiaan saakka.

Tämän kesän lomareissun halusimme tehdä maitse ja meritse. Lentämisen sijaan lähdimme matkaan meidän persoonallisella “modernilla hippibussilla” eli täyssähköisellä Volkswagen ID Buzzilla. Autolomaa oli mukava suunnitella pitkin kevättä karttojen ja netin kanssa. Hyvänä apuna toimi Facebookin matkailu- ja sähköautoryhmät sekä Autoliiton kotisivut. Nyt kun onnistunut reissu on takana, on hyvä laittaa jakoon kolme vinkkiä onnistuneeseen autolomaan:

1. Matkusta rahtilaivalla

Meidän reissumme alkoi Helsingin Vuosaaren satamasta, jossa ajoimme auton M/S Finnlady -rahtilaivaan. 30 tuntia laivalla Saksan Travemundeen oli hidasta matkailua parhaimmillaan. Leppoisaa laivaelämää, hyvää ruokaa ja aavan meren katselua. Tarjolla oli myös mahdollisuus käydä hieronnassa ja kuntosalilla. Laivamatkan joutilaisuus oli loistava tapa laskea kierrokset loman aluksi. Rahtilaivan etuja perinteisiin risteilyaluksiin verrattuna:

  • Vähemmän väkeä ja hässäkkää kuin risteilijöillä
  • Rauhallisempaa ravintolaelämää yökerhon jumputuksen sijaan
  • Rauhallinen ja kiireetön tunnelma
  • Aikaa ihailla merimaisemia
  • Saapuminen levänneenä Saksaan, josta hyvät yhteydet Keski- ja Etelä-Eurooppaan

2. Suosi koti- ja maatilamajoituksia

Majoittumisen suhteen hotellien ja leirintäalueiden vaihtoehtona ovat tuhannet huoneistot ja lomatalot, joita välittää esimerkiksi Airbnb. Näiden joukosta löydät taatusti persoonallisia ja kotoisia vaihtoehtoja majoittumiseen. Pääsimme kokemaan esimerkiksi pienessä kylässä Etelä-Saksassa millaista on nukkua elämänsä sikeimmät unet vuonna 1720 rakennetussa vierasmajassa. Yli 300-vuotias rakennus ja sen pihapiiri tarjosivat unohtumattoman kokemuksen.

Maatilamajoitus on suosittua erityisesti Italiassa, jossa agriturismolla on pitkät perinteet. Agriturismot ovat hotelleja persoonallisempia, eettisempiä ja usein myös edullisempia. Löysimme viihtyisän majapaikan Gardajärven eteläpuolelta, johon parkkeerasimme viikoksi ja teimme sieltä käsin lyhyitä retkiä lähiympäristöön kuten Veronaan, Venetsiaan ja Gardan lukuisiin rannikkokaupunkeihin. Majapaikan isäntä Marco piti hyvää huolta vieraistaan ja antoi arvokkaita vinkkejä ravintoloihin, aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin. Edulliseen majoitushintaan kuului aamiaisten lisäksi ilmaiset polkupyörät, joilla on mukava tutustua alueeseen.

3. Lopeta kiirehtiminen ja nauti matkasta

Slow Travel eli hidas matkailu on ajattelutapa, johon kuuluu mm. nämä periaatteet:

  • Nauti matkasta

Kun lopetat kiirehtimisen määränpäähän, matkustamisesta tulee liikkeessä olemisen juhlaa.

  • Salli sattumukset

Rikkaimmat kokemukset ovat usein sellaisia, mitkä tulevat suunnittelematta, käsikirjoituksen ulkopuolelta.

  • Hakeudu luontoon

Luonnossa oleminen rauhoittaa ja uudistaa. Muista olla kiltti ja ystävällinen maapallolle. Sen tulee olla tänä päivänä itsestäänselvyys.

  • Nauti paikallisesta kulttuurista

Tutkimalla miten muut elävät, mielesi avartuu ja tekee jokaisesta matkasta ainutlaatuisen.

  • Kunnioita rytmiäsi

Mikään ei ole autuaampaa kuin antaa oman virran viedä omassa rytmissä

Leppoisia lomareissuja ☀️

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image