Ymmärrystä parisuhteeseen -online-kurssi

Haluatko ymmärtää syvemmin parisuhteessa esiin nousevia tunteita ja reaktioita?

Kurssi pidettiin heinä-elokuussa 2023 ja ilmoittautuminen siihen on päättynyt.

Parisuhde on monelle yksi elämän merkittävimmistä suhteista, ja samalla se voi nostaa meissä esiin hyvin vaativiakin tunteita ja reagointimalleja. Mitään taikapilleriä niiden poistamiseen ei ole, mutta tiedostamalla ja tunnistamalla niitä voimme löytää syvempää ymmärrystä niin itseä kuin kumppaniakin kohtaan. ❧

Tunnistamalla toimimattomia malleja saamme myös mahdollisuuden harjoitella toisenkinlaisia tapoja toimia, kun mitä alitajuntamme tarjoaa. Muutos on kuitenkin usein todellisuudessa enemmänkin harjoittelun kautta tapahtuvaa, kuin pelkkä tahdonvoimaan perustuva päätös. ❧

Kurssille voi osallistua yksin tai yhdessä

Ymmärrystä parisuhteeseen kurssin luennoilla käydään läpi mm. seuraavia teemoja

💎 Parisuhde ja menneisyyden vaikutus nykyisyyteen
💎 Parisuhde ja kiintymystyylit
💎 Parisuhde ja tunteiden käsittely
💎 Parisuhde ja konfliktien käsittely

Online kurssin tiedot ja sisältö

✅ 4 Zoom-webinaaria parisuhteen teemoista (ks. aiheet alempaa)
✅ Webinaareista tulee tallenteet, jos et pääse paikan päälle
✅ Tallenteet katsottavissa 4 kk ostohetkestä
✅ Itsereflektio harjoituksia
Kurssin hinta 99 €
✅ Tarvitset kurssia varten vain toimivan nettiyhteyden ja muistiinpanovälineet
✅ Kurssille voi osallistua yksin tai yhdessä kumppanin kanssa

Kurssi on mahdollista maksaa myös osissa. Lue ohjeet täältä.

Jos jokin asia jäi epäselväksi, voit kysellä lisätietoja myös asiakaspalvelusta info@inhimillinenitsetuntemus.fi.

HUOM! Kurssi ei sisällä henkilökohtaista ohjausta, eikä se sovellu parisuhteisiin joissa on väkivaltaa.

Luentojen teemat ja aikataulut

Osa 1 – Parisuhde: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus

11.7.2023 klo 18-19.15
Sanotaan, ettei menneisyys määrittele meitä, ja se on onneksi ihan totta. Samaan aikaan menneisyyden vaikutusta nykyisyyteen ei voi väheksyä. Kaikilla meistä on historiamme, haavamme ja pelkomme, ja vaikka emme voi historiaa muuttaa niin suhteemme menneeseen voi muuttua. Se ei kuitenkaan käy kieltämällä menneisyyden kokemuksia tai niiden herättämiä tunteita.

Tällä luennolla pyritään tutkimaan inhimillisellä tavalla sitä, mitä kaikkea tuomme myös tiedostamattamme parisuhteisiin, ja miten se mahdollisesti vaikuttaa olemassa olevaan suhdedynamiikkaan. Ymmärrys oman historian merkityksestä voi tuoda selkeyttä, helpotustakin, ja konkreettista ymmärrystä asioihin, joita voi nykyisyydessä harjoitella.
Ei etsitä syyllisiä, vaan ymmärrystä.

Osa 2 – Parisuhde ja kiintymys

25.7.2023 klo 18-19.15
Ihmisellä on läpi elämän tarve kiintyä. Varhaiset kiintymyssuhdekokemuksemme vaikuttavat usein aikuisissa parisuhteissa mm. siihen, miten suhtaudumme läheisyyteen ja erillisyyteen ja miten reagoimme suhteessa erityisesti silloin, kun koemme olomme uhatuksi. Parisuhteessa kumppanien välille saattaa muodostua herkästi ns. kielteinen kehä erilaisten reagointimallien vuoksi. Ymmärtämällä omaa ja toisen kiintymyssuhdekäyttäytymistä voi löytää yhteyden haavoittuvaisempiin tunteisiin ja tarpeisiin, jotka saattavat piiloutua reaktioiden taakse.

Tällä luennolla käydään läpi miten erityisesti turvattomat kiintymystyylit (välttelevä ja ristiriitainen) näyttäytyvät parisuhteessa ja miten pari voisi yhdessä tuoda vuorovaikutukseensa lisää keskinäistä ymmärrystä.

Osa 3 – Parisuhde ja tunteiden käsittely

6.8.2023 klo 18-19.15
Ihminen on läpi elämän tunteva olento, ja samalla suhde tunteisiin ei ole aina simppeli. Parisuhteessa nousee esiin usein monenlaisia tunteita, myös vaativia sellaisia. Miten erilaisia tunteita olisi suhteessa viisasta kohdata?

Kumppani ei ole vastuussa tunteistamme, mutta hyvässä suhteessa on myös hyvä olla tilaa kohdata vaativiakin tunteita. Tunteiden käsittely ei edellytä jatkuvaa analysointia, mutta se kysyy uskallusta pysähtyä rehellisesti ja myötätuntoisesti niin itsen kuin toisenkin äärelle. Toisen tunteita ei kumppani voi myöskään ratkaista.

Tällä luennolla käydään läpi mm. defenssejä jotka usein estävät tunneyhteyden ja yhtä lailla sitä, miten tunteiden laaja kirjo mahtuisi suhteeseen, ilman että se tarkoittaa jatkuvaa draamaa.

Osa 4 – Parisuhde ja konfliktien käsittely

15.8.2023 klo 18-19.15
Konfliktit, eri mieltä oleminen ja ristivetoiset aiheet ovat nekin osa parisuhdetta, keskeistä on kuitenkin se MITEN pari yhdessä käsittelee eteen tulevia konflikteja. Se millaisen mallin olemme konfliktien käsittelystä (tai käsittelemättömyydestä) nähneet, vaikuttaa usein alitajuisesti siihen miten konfliktit koemme ja miten itse niissä tyypillisesti reagoimme. Olemmeko taipuvaisia vetäytymään, alistumaan, ohjaamaan tilannetta, syyttämään vain toista tai koetammeko itseasiassa välttää konflikteja kokonaan?

Konfliktien äärellä koemme helposti olomme uhatuksi ja silloin myös herkemmin aiemmat haavamme aktivoituvat. Parhaimmillaan konfliktit ja kitka valjastuvat syvemmäksi ymmärryksesksi ja sitä kautta läheisyydeksi parin välillä.

Kurssin ohjaa


Eevi Vuoristo on pariterapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja kouluttaja, joka pitää suosittua @inhimillinenitsetuntemus Instagram-tiliä. Eevi sanoittaa vaikeita asioita helposti ymmärrettävästi ja inhimillisesti.

Eevi on kirjoittanut kolme kirjaa: Ole itsellesi armollinen (2018)Ymmärrä itseäsi ymmärrä suhteitasi (2020) ja Tunne itsesi parisuhteessa (2022)

Eevi on kokenut verkkokurssien pitäjä, jonka koulutustyyli on samaan aikaan sekä syvällinen että kevyt.

Tervetuloa mukaan kurssille syventämään parisuhdetaitoja

Kurssille voi ilmoittautua ennakkovaraajan hintaan 69 € 11.7.2023 asti. Tämän jälkeen hinta on 99 €

 

Usein kysytyt kysymykset

Minulla on jo kirja. Onko kurssi silti minulle hyödyllinen?
Kurssi sopii hyvin vaikka sinulla olisi jo kirja, verkkokurssilla käsitellään myös teemoja joita ei kirjaan mahtunut ollenkaan.

Miten kurssi toteutetaan ja onko sillä aikataulu?
Kurssi alkaa ensimmäisellä Zoom webinaarilla 11.7. klo 18.00. Jos et pääse paikalle, niin tallenne on katsottavissa seuraavana päivänä.

Kurssille voi osallistua myös sen alkamisen jälkeen. Zoom-webinaareissa on mahdollista esittää Eeville kysymyksiä chatin kautta.

Tarkempi aikataulu löytyy “Luentojen teemat ja aikataulut” -otsikon alta.

Voiko kurssin maksaa osissa?
Kurssi on mahdollista maksaa myös osissa. Lue ohjeet täältä.

Voiko kurssin käydä kumppanin kanssa yhdellä kurssimaksulla
Kurssin voi käydä kummatkin yhdellä maksulla. Jos ette ole fyysisesti lähellä toisianne, voitte kysyä lisätietoja asiakaspalvelusta (info@inhimillinenitsetuntemus.fi).

Tuleeko Zoom-webinaareista myös tallenne?
Kaikista Zoom webinaareista tehdään tallenteet, jotka voit katsoa kun sinulle sopii. Tallenteet julkaistaan webinaaria seuraavana päivänä.

Voinko ladata materiaalin talteen itselleni?
Vain luentojen liitteenä olevat luentokalvot voi ladata itsellensä.

Kuinka kauan materiaali on käytössäni?
Materiaali on käytössä marraskuun 2023 loppuun asti.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image