Liikunnasta nauttiminen kuuluu kaikille — Mikä saa sinut liikkeelle?

Minä rakastan liikuntaa, kaikenlaista. Rakastan tehokasta sykettä nostattavaa treeniä ja rauhallisia päiväkävelyitä auringonpaisteessa. Rakastan pitkiä lenkkejä luonnon keskellä sekä rauhoittavia kehonhuoltohetkiä iltaan rauhoittuessa.

Usein liikunta yhdistetään terveyden edistämiseen tai laihduttamiseen. Moni ajattelee, että liikunta on pakollinen suoritus arjen keskellä. Toki liikunnalla on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia, niin psyykkisiä kuin fyysisiä, mutta liikunta voi olla myös täysin nautinnollista ja oivalluksia tuottavaa, ilman ulkonäkökeskeisyyttä, ilman suorittamista tai kilpailuasetelmaa.

Nykypäivänä on trendikästä mitata terveyttä ulkoisilla mittareilla. Tiedon jano lisääntyy teknologian kehittyessä, ja tavalliset kuntoliikkujat tai vasta liikuntaharrastusta aloittelevat voivat halutessaan saada suhteellisen tarkkaa dataa tekemistään suorituksista. Voisiko suoritus kuitenkin olla tehokas ja tavoitteellinen ilman konkreettista todistetta?

Minä ajattelen, että kyllä voi. Minulle tärkein mittari on oma olo sekä elämykset, joita liikunnan parissa voi parhaimmillaan saada. Esimerkiksi ulkona liikkuessa eri vuodenaikojen tarjoamat maisemat tai kuntosalilla uusien lihasten löytäminen tuottaa itselleni iloa. Se, että voin liikunnan kautta kokea onnistuvani ja tekeväni itselleni hyvää on tärkein motivaattorini.

Tietenkään ulkoisten mittareiden seuraaminen ei suoraan tarkoita, ettei nauttisi tekemisestä tai keskittyisi vain esimerkiksi kellon tarjoamaan tietoon – mittaaminen voi myös tukea omia tuntemuksia ja auttaa oppimaan omasta kehostaan lisää. Kuitenkin, usein tavoitteet siirtyvät enemmän ulkoisiksi, kun täytyy suoriutua jonkun ulkoa määrätyn kaavan mukaan sen sijaan, että vain kuulostelisi omaa oloa ja luottaisi kehonsa viesteihin.

Lempeä lähestyminen voi auttaa löytämään liikunnan ilon

Uskon, että lempeämpi lähestyminen liikuntaa kohtaan auttaisi monia löytämään oman juttunsa. Jos säännöllisen liikunnan aloittaminen on haave, johon ei koe pystyvänsä, voi suorituskeskeinen lähestymistapa ahdistaa. Tai jos seuraa mittareita orjallisesti, voi alkuperäinen hyvä tarkoitus muuttua stressitekijäksi.

Liikuntaa on monenlaista, eikä tietynlainen treenirytmi tai -määrä sovi kaikille. Tärkeintä olisikin miettiä, millainen laji sinulle sopii. Mistä harrastuksesta tai tavoitteesta liikunnan parissa olet haaveillut, mikä on lähtötasosi? Kun lähdet rohkeasti kokeilemaan uusia lähestymistapoja liikuntaa kohtaan ja suhtaudut alkukankeuteen armollisesti, onnistuminen ja nautinto seuraavat perässä varmasti. Jos joku tapa ei toimi, aina voi kokeilla uutta, mutta lopettaa ei kannata. Liikunnasta nauttiminen kuuluu meille kaikille.

Mikä on sinun suhteesi liikuntaan?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image