Hävyttömän yksinkertainen mutta herttileerisen maukas perunapata – Riittävän simppeli arkiruoka

En ole kokki enkä ruokabloggari (rehellisyyden nimissä inhoan ruoan laittoa), mutta uskallan jakaa hiomani reseptin, joka on jo vuosia ollut perheemme suosikki (sekä maun että helppouden vuoksi). Peruna ei meinaa upota lapsille (muuta kuin muussina), mutta tämä toimii!

Tarvitset:

n. 1,5kg perunaa (ei ole niin nuukaa)

purkillinen oliiveja 

pari kourallista kirsikkatomaatteja (ei ole niin nuukaa)

1 pkt fetaa

pari desiä oliiviöljyä (ei ole niin nuukaa)

2-5 valkosipulin kynttä (riippuen mistä tykkää)

1 lime tai puolikas sitruuna 

suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Tee näin:

Laita perunavesi kiehumaan (muista ripsottaa vähän suolaa keittoveteen!). Ehkä tässä vaiheessa kannattaa napsauttaa myös uuni päälle (vaikka 200-225 astetta, ei ole niin tarkkaa). Lämmityksen aikana pese ja pilko perunat (mitä pienempiä, sen nopeammin kypsyy – joskus nopeus on valttia). Höyrytä tai keitä pilkotut perunat kuorineen – kyllä kuorissa on paljon kuitua (sitä paitsi kuka jaksaa alkaa kuoria montaa kiloa pottuja työpäivän jälkeen).

Perunoiden kiehuessa hulauta pari desiä (hyvän makuista) oliiviöljyä kulhoon, pilko valkosipulit sekaan, purista sitrus messiin ja töräytä sopivasti suolaa ja pippuria. Jätä maustumaan.

Törväse koko purkillinen oliiveja, paketillinen fetaa ja pari kourallista kirsikkatomaatteja laakeaan uunivuokaan. Kun perunat ovat kypsyneet, heitä perunat kaveriksi. Lopuksi laskettele oliviiöljy-ihanuus koko kattauksen päälle, ja sekoita kevyesti niin, etteivät perunat vihastu.

Laita vuoka uuniin, ja anna makujen sekoittua lämpimässä sen aikaa, kun maltat. Esim. 20 minuuttia.

Voit myös maustaa ruoan tuoreilla yrteillä, mutta arkena siitä ei kannata ottaa paineita. Muuten koko homma menee liian mutkikkaaksi.

Seuraavana päivänä laita jämät uuniin TAI käytä kylmänä lisukkeeksi salaattiin.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image