Ei kannata uskotella itselleen sellaista, mikä ei ole totta – näin voimalauseita kannattaa käyttää

Voimalauseet ja vahvistuslauseet ovat parhaimmillaan hyödyllisiä positiivisuuden ja rauhan lähteitä, mutta huonoimmillaan ne saavat vaan olosi hermostuneeksi. Ai miksi?

Siksi, että jos toistat itsellesi lausetta, joka ei ole totta, koet stressiä ja rauhattomuutta! Tämän vuoksi klassiset: “Minulla on kaikki hyvin. Saan unelmatyöni ihan pian. Tilini on täynnä rahaa.” -tyyppiset vahvistuslauseet toimivat lähinnä itseään vastaan.

Kun tiedät, ettet puhu totta, koet olosi levottomaksi ja koet myös painetta siitä, että sinun on pakko saada lauseiden sisältö pian toteutumaan elämässäsi. Et voi myöskään tietää, kuuluuko niiden toteutua. Saat toki unelmoida ja kuunnella sydäntäsi – mitä toivoisit? Älä kuitenkaan jää kiinni lopputulokseen. Elämällä on oma kulkunsa, eikä kannata puskea omaa, egonsa tahtoa läpi väkisin.

Unohda siis itsesi vakuuttelu. Muotoile vahvistuslauseet aina sellaisiksi, että ne tuntuvat sinusta tosilta jo nyt ja herättävät sinussa ilon ja rauhan tunteita!

Minkälaiset vahvistuslauseet toimivat?

Kun koet olosi rauhattomaksi liikenneruuhkassa, älä toista itsellesi sitä mitä toivoisit, mutta mitä et oikeasti koe:

“Olen rauhallinen. Ruuhka ei haittaa minua.”

Jos ruuhka oikeasti haittaa sinua, valehtelet itsellesi ja tukit kokemustasi. Sinussa on tällöin suuri ristiriita aidon kokemuksesi ja sen välillä, mitä sinun mielestäsi pitäisi kokea.

Salli sen sijaan itsellesi kaikki erilaiset tunteet. Hyväksy ne, niin olosi rauhoittuu kuin itsestään. Vahvistuslauseet voivat auttaa sinua hyväksymään itsesi ja tuntemuksesi:

“Huomaan, että ruuhka herättää minussa rauhattomuutta ja vastustusta. Hyväksyn silti itseni täysin.”

Miten vahvistuslauseet kannattaa muotoilla?

Kun aloitat lauseesi sanalla “huomaan” tai “havaitsen”, pääset jo hieman etäälle tuntemuksistasi etkä ole niiden vietävissä. Ja kun myönnät itsellesi, että tunnet olosi levottomaksi, rauhoitut heti. Viimeinen lause on monille tuttu EFT eli tapping-tekniikasta.

Voit aina hyväksyä itseni täysin kaikista kokemuksista, ajatuksista, traumoista, muistoista ja tunteista riippumatta. Se ei aina tunnu helpolta, ei todellakaan! Mutta on ihanaa tuoda vahvistuslauseen kautta itselleen se mahdollisuus esille. Voit hyväksyä itsesi aina täydellisesti. Ja kaikki me tiedämme, miten ihanasti elämä soljuu silloin, kun emme vastusta mitään.

Miltä esimerkiksi nämä vahvistuslauseset sinusta kuulostavat:

“Vaikka minusta tuntuukin nyt hankalalta, sisälläni on aina rauha.”

“Voin aina lohduttaa itseäni ja antaa itselleni rakkautta.”

“Teen parhaani.”

“Keskityn sydämeeni.”

“Rakastan itseäni aivan yhtä paljon riippumatta siitä, miten jokin suoritus menee.”

Aidot vahvistuslauseet tuovat sinulle rauhaa, iloa ja muistutuksen siitä, ettei sinun tarvitse samastua ohimeneviin tuntemuksiin ja ajatuksiin.


Löydät Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image