9 syytä miksi kannattaa (edes vähän) nauraa joka päivä

Kirjoittaja Henna Länsipää on naurujoogakouluttaja, hyvinvointiyrittäjä ja valmentaja. Hän on kouluttanut Suomeen ja maailmalle yli sata uutta naurujoogaohjaajaa. Henna on myös Natural High Healing Festivaalin päätuottaja, visionääri ja ideanikkari. Hennan sivut: www.hennalansipaa.com www.naturalhighfestival.com

Nauru vapauttaa ja rentouttaa. Saa meidät suhtautumaan elämään astetta kevyemmin. Tässä syyt miksi kannattaa nauraa – edes vähän.

1. Nauraminen vapauttaa aivoista hyvänolon hormoneja ja saa sinut tuntemaan itsesi onnelliseksi. Samalla se vähentää stressihormoneja kehosta. Naura itsesi mukavaksi ja stressivapaaksi!

2. Nauru on kasvolihaksille jumppaa — Tiedätkö sen tunteen, että naurattaa niin, että poskilihaksiin käy kipeää? Nauru saa kasvojen lihakset hommiin. Ryppyjä nauraminen ei estä, mutta laittaa ne varmasti oikeaan paikkaan!

3. Nauru saa hengityksen kulkemaan uudella tavalla. Nauru on täydellistä uloshengitystä ja nopeaa sisäänhengitystä – elämäsi hauskin pranamayama eli hengitysharjoitus. Kun keuhkot tyhjentyvät residuaali ilmasta nauruun tikahtuen, täyttyy ne automaattisesti raikkaammalla ilmalla. Voit paremmin, ja solut saavat kauan kaipaamansa happea.

4. Nauru saa huolet kaikkoamaan. Olet varmasti kuullut sanat ’Ei voinut muuta kuin nauraa’. Nauru on kuin takaovi tilanteesta, jolloin kaikki ei mennyt ihan putkeen, kun muut tunteet ja keinot on jo käytetty. Elämän hauska takaovi, jossa lukee ’Ei voi muuta kuin nauraa’ -vie sinut vapauteen ja päästää sinut suurimmastakin pinteestä.

5. Ilo ja nauru tarttuu – kiitos peilisoluille, jotka tartuttavat myös parhaimmat tunteemme. Oletko huomannut, että ohikulkevan suupielet kääntyvät kuin huomaamatta hymyyn, kun annat naurun kunnolla virrata ystävien seurassa? Älä siis pihistele naurua julkisilla paikoilla.

6. Nauru auttaa suoriutumaan sujuvammin. Hyväntuulisena onnistut, saat parempaa palautetta. Nauraen suhtaudut asioihin hieman astetta rennommin, keskittymiskykysi palautuu, suoristuskykysi nousee ja saat parhaat tulokset aikaiseksi.

7. Nauru lisää kehoon lämpöä. Kun oikein naurattaa silloin tulee kuuma. Mikä sen parempaa viilevinä syysiltoina tai talven kylmyydessä kuin nauraa lämpimiksemme.

8. Nauru on kieli, jota kaikki ymmärtävät. Olitpa missä päin maailmaa tahansa, nauru on yhteinen kielenne.

9. Nauru avaa tunteita. Vaikka nauru tuntuu pinnalliselle, se usein vie meidän tunteiden äärelle, kyyneleet ja naurunpurskaus on hyvin lähelle toisiaan. Nauru avaa väyliä tuntemaan, tunnelukot murtuvat ja olet vapaampi kuin koskaan.

Ja lopuksi, pannasta pääsee kaikki tyhjännaurajat, sillä maailma tarjoaa vain harvoin tehokkaita ja järkeviä syitä nauraa. Mitä vähemmästä nauramme, sen paremmin saamme kaiken positiivisen hyödyn mitä nauraminen tuo tullessaan. Naurajilla elämä on hauskempaa! 🙂 🙂 🙂


Mikä sinua naurattaa? Jaa naurunaiheesi myös muiden iloksi HIDASTA ELÄMÄÄ-KESKUSTELUALUEELLA.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image