Löydä luottamus elämään ja tarkoitus omalle olemassaolollesi

Leena Maria Markkanen on sosiaalipsykologi ja Lightfulness Coaching® – henkisen hyvinvoinnin ohjaajakoulutuksen kehittäjä.


Asettelen kukkia keskellemme kauniisti maljakkoon. Istumme turvallisesti luottamuspiirissä avoimin mielin jakamaan oivalluksiamme ja vastaanottamaan niitä. On ihana rauha ja yhteys, sekä vertikaaliseen että horisontaaliseen suuntaan. Olen aloittamassa lightfulness-harjoitusta tietoisuuden valopolusta henkisen hyvinvoinnin ohjaajakoulutuksessamme.

Kuvittele eteesi vuori ja vuorelle nouseva polku. Polku kaartelee läpi metsien, välillä synkkienkin ja sitten läpi ihanien laaksojen kohoten päättäväisesti ylemmäksi, ylös kohti korkeinta vuorenhuippua, jota säteilevä aurinko valaisee.

Tämä vuoristopolku kuvaa sinun tietoisuuspolkuasi. Tietoisuuden valopolkua, jolle astuttuasi kohtaat sen, mistä on jo aika laskea irti päästäksesi elämään ihanaa, keveämpää ja valoisampaa elämää. Mistä sitten on aika laskea irti? On aika laskea irti kaikesta siitä, mistä olemme niin kovasti puristaneet.

Olemme pitkään eläneet raskaissa energioissa, pelkoihin pohjautuvissa tunnetiloissa ja toimineet pitkälti pelkojen ohjaamina. Olemme suorittaneet, kilpailleet, uhriutuneet, hävenneet, vihanneet jne. Ja tämä kaikki, koska olemme pelänneet, ettei meitä hyväksytä, ettei meistä välitetä, ettei meitä rakasteta. Olemme eläneet jatkuvaa draamaa, joka on kuluttanut voimavarojamme joskus ahdistukseen ja sairastumiseen asti.

Maailmalla puhutaan, että olemme elämässä siirtymäkautta raskaasta 3D-todellisuudesta 5D-todellisuuden keveyteen ja valoon. Se tarkoittaa, että olemme löytämässä luottamusta elämään, merkitystä ja tarkoitusta olemassaololle. On todellakin aika jättää vanha taakse ja löytää rakkaudellisuus itseä, toisia ja koko elämää kohtaan.

Tietoisuuden valopolku kuvaa matkaa päästä sydämeen; rationaalisuudesta sydäntietoisuuden avautumiseen. Se on keveyden ja valon löytämistä askel kerrallaan. Se on ensiksi suostumista siihen mitä on ja sitten antautumista siihen, mitä voisikaan olla. Se on sisäisen ohjauksen kuulemista. Jokaisella askeleellasi huomaat vapautuvasi vanhasta ja turhasta, jostakin sellaisesta, mikä ei enää palvele hyvinvointiasi. Elämä kevenee ja eteesi tulee näkymä kuinka edetä. 

Kun havahdut siihen, että elämässä täytyy olla muutakin kuin tämä materiaalinen, fyysinen maailma sinussa alkaa tapahtua jotakin. Aivan kuin sisälläsi olisi kompassi, joka nyt aktivoituu ja alkaa kuljettaa sinua eteenpäin. Tuo valon lisääntyminen tapahtuu sinun mielessäsi, kun heräät oivaltamaan mikä sinun todellinen olemuksesi on.

Alat oivaltamaan, että et olekaan pelkkä keho tai mieli, vaan jotain paljon suurempaa. Ymmärrät, että olet korkeampaa tietoisuutta, joka asuu kehossasi ja toimii tässä fyysisyydessä sinun kauttasi. Korkeampi tietoisuus on se sinun todellinen olemuksesi. Se puhuu sinussa lempeällä äänellä ohjaten sinua iloon ja onnellisuuteen. Tiedä, että sinussa on myös toinen ääni, egomielen ääni, ja se on se joka komentelee, käskee, vähättelee, arvostelee jne. Tule tietoiseksi, että sinä et todellakaan ole tuo ego, vaan ego (earth guide only) onkin palvelijasi tässä elämässä. Tarkoitus on, että nämä kaksi toimivat yhdessä sinun elämäsi parhaaksi.

Kuulen usein työssäni ahdistuksen sävyttämän lausahduksen: “Täytyy olla jokin toinen tie.” Lause kertoo ihmisestä, joka on kamppaillut aikansa ja väsynyt taistelemaan, väsynyt alati pyörivään kärsimyskehäänsä. Tämä ihminen on havahtunut siihen, että hän on kulkenut polullaan ei-toivottuun suuntaan ja että koordinaatit olisi nyt aika vaihtaa.

Tämä ihminen on heräämässä ymmärtämään, että suorittaminen ja puristaminen ei ole se oikea tapa elää, vaan että tarkoitus olisikin iloita – löytää oma ääni laulaa omaa sävelmää. Niin moni on sanonut elävänsä toisille ihmisille unohtaen itsensä, moni on alistunut ja antanut elämänsä ohjakset toisille ja hiljentänyt siten oman sydämensä ohjauksen. Se ei ole tarkoitus.

Sinä, minä, me – jokainen olemme tulleet maailmaan tiettyä tarkoitusta varten, ja jos emme etsi tuota tarkoitusta, estämme itseltämme kestävämpää onnellisuutta.

Valopolulla pysyminen vaatii tietoista, intensiivistä harjoittelua, sydäntietoisuuden kuulemista ja sen ohjaukseen luottamista. Huomaat ehkä aluksi eläväsi siksak-vaihetta, välillä ihanassa ilossa ja ehkä jo seuraavassa hetkessä huomaat putoavasi syyllisyyteen ja pelon syövereihin. Oletko ihmetellyt “Miksi minulle aina käy näin?” ja etsinyt syyllistä ulkopuolelta. 

Havahtuessasi elämän tarkoituksellisuuteen, huomaat sen mikä sinut pudotti alas raskaisiin tunnelmiin ja miksi. Näin opit kokemuksestasi, etkä seuraavalla kerralla enää putoa, vaan pysytkin tuolla korkeamman todellisuuden tasolla yhä pidempiä aikoja, pidempiä jaksoja… Sitten huomaat, ettei niin helposti enää putoakaan. Ja jos putoat, tiedät miten pääset takaisin ylös keveyteen. 

Tiedätkö – tuon valopolun kulkemisen tarkoitus on se, että löydät oman paikkasi – sen missä sinä voit iloita ja kukoistaa omassa palvelutehtävässäsi. Ja mikähän se sitten on se itse kunkin palvelutehtävä, kysyy joku. Se on valon välittämistä sinun elämänkokemustasi, osaamistasi ja lahjojasi käyttäen missä tehtävässä sitten ikinä oletkin. Kunhan olet onnellinen. Ja tiedä – maailma tarvitsee juuri sinun ainutlaatuista valoasi. Sitä ei löydy mistään muualta!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image