“Muista, että ero on mahdollisuus” – Eroasiantuntijan 9 vinkkiä eronneille

Kukaan ei mene naimisiin erotakseen, eikä rakastunut ihminen halua uskoa, että oma rakkaussuhde päättyisi jonakin päivänä. Kuitenkin liki puolet liitoista päättyy eroon. Yleisintä eroaminen on 2–4-vuotiaiden lasten vanhempien keskuudessa.

Erokouluttaja, Hidasta elämää -kirjoittaja Marika Rosenborg muistuttaa Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas -kirjassaan, että ero on aina mahdollisuus. “Eronneella on käytössään arvokasta elämänkokemusta, joka auttaa luomaan paremman tulevaisuuden – vaikkei se siltä eron hetkellä tuntuisikaan”, hän muistuttaa.

Marika Rosenborg on helsinkiläinen eroasiantuntija ja muutosvalmentaja, joka on työskennellyt eronneiden parissa viidentoista vuoden ajan. Kutsumus löytyi oman eron ja hyvin sujuneen erovanhemmuuden kautta. Sinä selviät kyllä -kirjassa hän jakaa 9 vinkkiä, jotka auttavat eronnutta eteenpäin:

Marika Rosenborg, Kuva: Arto Viikari

1. Uskalla tuntea tunteitasi

Uskalla kohdata myös pelottavat ja kipeät tunteet. Ota aikaa ja käytä tunteiden käsittelyssä apuna esimerkiksi musiikkia, urheilua tai kirjallisuutta.

2. Luo rakkaudellinen suhde itseesi olemalla itsesi paras ystävä

Nyt on aika panostaa elämäsi tärkeimpään ihmissuhteeseen. Tutustu itseesi, helli itseäsi, puhu itsellesi kauniisti. Kun saat itsestäsi parhaan ystäväsi, et ole koskaan enää yksin.

3. Keskity omaan elämääsi

Älä märehdi mennyttä elämäänne loputtomiin. Unohda eksän elämän kyttääminen. Jos et tiedä mihin muuhun aikasi käyttäisit, hanki oma, uusi ja upea elämä.

4. Hae vertaistukea

Ystävienkin kestokyvyllä on rajansa. Paras keskustelukaveri on toinen eronnut. Verkosta löytyy keskusteluryhmiä ja eroryhmistä vertaistukea.

5. Muista, että ero on mahdollisuus

Elämä jatkuu. Vaikka nyt voi tuntua siltä, että loppuelämä olisi peruutettu, on kaikki vielä mahdollista.

6. Lopeta veivaaminen

Asioiden puimisella on aikansa, mutta jossain vaiheessa ne voivat jäädä junnaamaan paikalleen. Suuntaa huomiosi silloin lempeästi ulospäin itsestäsi.

7. Aika hoitaa

Aika on armollinen parantaja. Pohdi vaikka kymmenen vuoden takaisia huoliasi, jos niitä vielä muistat. Miltä ne näyttävät tänään?

8. Rakkaus pysyy luonasi

Kukaan ei voi viedä sinulta rakkautta pois. Rakkaus on luonasi aina, eikä se ole riippuvainen toisen ihmisen läsnäolosta.

9. Jos mikään ei tunnu auttavan…

Akuutein ja rajuin sokkivaihe kestää yleensä korkeintaan puoli vuotta eron jälkeen. Jos et pääse omin voimin eteenpäin, hakeudu ammattiavun tai vertaistuen piiriin.

Nyt voit kuunnella tämän kirjan ja kaikkia muita Storytelin kirjoja ilmaiseksi (30 päivän ajan).

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image