Tässä pizzassa paistat vain pohjan ja lisäät täytteet päälle tuoreina

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen

Kevätpizza on tervetullut ja raikas tuulahdus tavanomaisten pizzojen joukkoon. Herkkuhetken jälkeen olosi on kevyt ja yhtä pirteä kuin pizzapäällisissä käyttämäsi värit. Valmistat käytännössä uunissa ainoastaan pizzapohjan ja lisäät täytteet valmiin pohjan päälle tuoreina. Näin pizzan värit säilyvät kutsuvan raikkaina ja mikä parasta, tuoreiden raaka-aineiden ansiosta pizzan ravintoarvot pysyvät huipussaan.

KEVÄTPIZZA

(Ohjeesta tulee 1 pellillinen / tai 2 kpl pyöreitä pizzoja)

PIZZAPOHJA

1 ps Farina Pizza-ja piirakkapohjaseosta

0,5 ps kuivahiivaa

2,25 dl vettä

1 rkl kookosöljyä

VAIHE 1) Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi

VAIHE 2) Sekoita veden joukkoon kaikki loput aineet ja anna taikinan tekeytyä liinan alla jääkaapissa noin 30 minuuttia

VAIHE 3) Kauli valmis taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen haluamaasi pizzapohjan muotoon

VAIHE 4) Paista pizzapohja 225 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes se on kypsä

AVOKADOKASTIKE

2 kypsää avokadoa

puolikas luomu tomaatti

puolikas puristettu sitruunan mehu

1 valkosipulin kynsi

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

 VAIHE 1) Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudan päälle. Muusaa hedelmät haarukkaa apuna käyttäen leikkuulaudan pintaa vasten. Silppua tomaatti ja valkosipulin kynsi hienoksi silpuksi. Yhdistä kastikkeen kaikki aineet yhteen. Maista ja lisäile makuja tarvittaessa.

VAIHE 2) Voitele jäähtynyt pizzapohja avokadokastikkeella ja lisää täytteet kastikkeen päälle.

TÄYTEIDEA

Avokadokastiketta

1 nippu tuoretta oreganoa

1 paketti kirsikkatomaatteja

tuoreita retiisejä

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa. Kaikki Vuohelan herkun tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Löydät tuotteet ruokakauppojen hyllyiltä tai voit tilata niitä myös suoraan Vuohelan Herkun -verkkokaupasta

3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image