Tiedätkö sen tunteen, kun syöt jotain oikein herkullista etkä saa siitä millään tarpeeksesi. No se tunne tulee, kun nauttii näitä pähkinäpatukoita. Siis voiko olla enää herkullisempaa iltapäiväherkkua? Raakapatukoiden rakenne on toffeemaisen tahmea ja ihanat pähkinäsattumat rouskuvat viettelevästi makean massan seasta. Patukoiden valmistaminen on helppoa ja saatkin loihdittua näitä uskomattoman herkullisia ja terveellisiä karkin korvikkeita aivan hetkessä.
PÄHKINÄPATUKKAOHJE
100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
2,5 dl luomu kaurahiutaleita
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl agavesiirappia
2,5 dl maapähkinöitä
ripaus suolaa ja luomu kanelia
VAIHE 1) Paahda pähkinät ja kaurahiutaleet kevyesti paistinpannulla niin, että ne saavat kevyesti paahtuneen pinnan.
VAIHE 2) Pehmitä maapähkinävoi vesihauteessa ja lisää joukkoon agavesiirappi.
VAIHE 3) Muusaa pehmeät taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
VAIHE 4) Yhdistä kaikki aineet ja lisää joukkoon ripaus suolaa sekä luomu kanelia. Sekoita tiukka massa kämmenten välissä muovailemalla. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä ja tarkista maut.
VAIHE 5) Aseta muovikelmu neliskulmaisen astian pohjalle ja painele massa tiiviisti pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa parin tunnin ajan. Leikkaa tiiviistä taikinapohjasta haluamasi mallisia patukoita. Koristele halutessasi esimerkiksi sulatetulla raakasuklaalla.