Artikkeli on mainosyhteistyö Sysmän Luomuherkut Oy:n kanssa.
Entäpä jos tavaran ostamisen sijasta tekisit ystävällesi joululahjaksi leivän?
Saaristolaisleipä on mainio ja maistuva lahja, joka sopii joulupöytään.
Seuraavassa on helppo leipäresepti, jonka valmistat pienellä vaivalla. Leipä on kiitollinen lahja, koska se säilyy viikon verran huoneenlämmössä. Jos leivot kerralla enemmän, osan voit tietenkin pakastaa.
Leivän voit tehdä kumpaan tahansa Sysmän luomuherkkujen mysleistä.
MYSLINEN SAARISTOLAISLEIPÄ
- 1 litra piimää
- 50 g tuorehiivaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl siirappia
- 2 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta (pakastepuolukoista)
- 3 dl Sysmän omenakarpalomysliä / hunajaviljamysliä
- 3 dl maltaita (esim. Tuoppi-mallas)
- 4 dl ruisjauhoja
- n. 10 dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi, sekoita hiiva hyvin joukkoon.
Sekoita loput ainekset vaikka puuhaarukalla tai tukevalla vispilällä piimän sekaan.
Taikina on löysä, käsin ei tarvitse vaivata.
Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (alumiiniset käyvät myös).
Anna taikinan kohota liinan alla 1 ½ tuntia.
Paista leipiä 175°C:ssa, noin 1 tunti 15 minuuttia.
Lisää herkullisia luomureseptejä löydät Sysmän luomuherkkujen reseptisivuilta!