Kolme tyyppiä, jotka väittävät, että et pysty

Tänään haluan muistuttaa sinua mahdollisuuksistasi – on niin monia syitä, miksi jonkin toteuttaminen voi tuntua joskus täysin mahdottomalta.

Yksi suurimpia esteitä kokemukseni mukaan on se, että joku sanoo, että et pysty siihen.

Tuo JOKU on yleensä joku näistä kolmesta:

 

1. Sinä itse sanot, että et pysty.

Sanotpa sen ääneen tai hiljaa mielessäsi, niin sillä on merkitystä mitä sanot itsellesi.

Jos sanot itsellesi, että et pysty, niin se ei estä sinua onnistumasta ja jatkamasta, mutta voi vaikuttaa merkittävästi sinun intoosi edetä kohti tavoitettasi ja lisäksi siirtää huomiotasi joihinkin muihin ”helpompiin” vaihtoehtoihin.

On hyvä muistaa, että se mitä sanot itsellesi, on sinun oman mielesi tuotetta. Toisin sanoen, jos sanot, että et pysty, niin ihan samalla energialla ja vaivalla voit sanoa, että SINÄ PYSTYT!

Milloin voit alkaa sanomaan tai milloin sinun pitäisi alkaa sanomaan, että SINÄ PYSTYT? – Nyt heti.

Sinun ei pidä tai tarvitse odottaa jotain merkkiä, joka antaisi siihen luvan (tai sitten tämä oli nyt se merkki). Sinun ei tarvitse päästä tietylle ”tasolle” (lainaus pelimaailmasta, koska elämässä ei ole oikeasti tasoja), että voit sanoa, että pystyt, vaan sinä tulet pääsemään seuraavalle ”tasolle” ja onnistumaan, koska aloit sanomaan, että SINÄ PYSTYT.

Harjoittele sanomaan MINÄ PYSTYN pienissä asioissa ja voit sanoa sen, mihin tahansa asiaan liittyen.*

* Muista kuitenkin turvallisuus – ei mitään uhkarohkeita temppuja ilman harjoittelua, pelkästään sanomalla, että pysty 😉 Kaikessa muussa, missä et voi loukkaantua fyysisesti, anna mennä, sinä kyllä pystyt. Tiedän, koska aloin itse toistamaan mielessäni MINÄ ONNISTUN ja MINÄ PYSTYN ja se on muuttanut merkittävästi sitä, mihin olen ryhtynyt ja mitä olen saanut aikaan.

 

2. Joku henkilö sanoo, että sinusta ei ole siihen. 

Se voi olla hyvin läheinen ihminen tai joskus jopa täysin tuntematon.

Parasta mitä olen oppinut tästä, on se, että sillä ei itseasiassa ole mitään väliä, mitä muut sanovat, vaan sillä mitä sinä sanot itse omassa mielessäsi sen jälkeen (lue ehdottomasti tässä kirjeessä oleva aikamatka!).

Toisin sanoen, lue huolella uudestaan vielä ensimmäinen kohta ja harjoittele sitä, niin sillä että joku lyttää sinua, ei tule olemaan mitään merkitystä kohdallasi.

Toinen tärkeä pointti tähän liittyen: Jos jonkun tietyn ihmisen sanomiset merkitsevät sinulle enemmän kuin kenenkään muun, niin pyydä kauniisti, että hän auttaisi sinua vähän – pyydä, että tämä henkilö tsemppaisi sinua säännöllisesti sanomalla jotain, mitä sinä haluat kuulla.

 

3. Kuvittelet jonkun sanoneen, että sinusta ei tule onnistujaa.

Valmennuksissani olen kohdannut jatkuvasti ihmisiä, joiden kohdalla olemme huomanneet, että he ovat kuvitelleet, että joku on sanonut heille jotain, mutta olemmekin huomanneet, että se onkin ollut oman mielen tuotetta.

Mistä voit tunnistaa, että onko joku sanonut sinulle oikeasti jotain vai, että olet itse keksinyt sen?

Yksi yksinkertainen tapa tähän on se, että kysyt itseltäsi mistä tiedät, että hän on sanonut niin? Jos et keksi mitään selkeää vastausta, niin voi olla, että olet voinut hyvin keksiä sen itse. Ja se muuten on täysin normaalia ja sitä ei tarvitse säikähtää, vaikka olisikin keksinyt monia juttuja mieleensä (kaikki ne on sinun juttujasi).

Tämä kohta purkautuu yleensä, kun tajuat, että eihän kukaan edes ole oikeasti sanonut näin.

Muuten palaa kohtaan yksi ja harjoittele sitä enemmän, niin SINÄ PYSTYT.

 


Jos et luovuta, et voi epäonnistua

Yksi suurimpia huolia, mitä monilla tapaamillani ihmisillä on se, että he ovat kokeilleet jotain ja tehneet sitä jo jonkin aikaa, mutta siltikään he eivät näe muutosta. Usein tämän jälkeen he toteavat, että se ei toiminut ja lopettavat.

Tähän liittyen on hyvä muistaa, että olemme usein todella sokeita huomaamaan oman kehityksemme tai muutokset.

Toiseksi on mielestäni tärkeää ymmärtää, että aina ja joka asiassa ei ole tarkoituskaan päästä perille ja on erittäin tärkeää osata myös luovuttaa.

Luovuttaminen kuitenkin asiassa, joka tuntuu täysin oikealta ja erittäin halutulta aiheuttaa sen, että joutuu sanomaan ei jollekin, mitä todella tahtoi. En halua, että luovutat jossain, joka kuuluu sinulle, vaan haluan tsempata sinua eteenpäin.

Tähän liittyen haluankin kertoa sinulle tarinan ja samalla esitellä mielenkiintoisen ihmisen.

Hän on Johan Ernst Nilson, joka on tutkimusmatkailija, joka on tehnyt hurjia matkoja kaikilla eri mantereilla, mm. kiivennnyt jokaisen mantereen korkeimmalle vuorelle, mukaan lukien Mt. Everest.

Kaikista hänen matkoistaan se, mikä sai minut kiinnostuneeksi, on matka maapallon navalta navalle. Tuo matka kesti puolitoista vuotta mm. kävellen, hiihtämällä ja purjehtimalla.

Johan uskoo, että riippumatta asiasta, tavoitteet voivat olla erilaisia, mutta siltikin tekniikat, joilla ne saavutetaan, ovat samanlaiset.  

Johan uskoo motivaatioon ja oikeaan keskittymiseen.

Sinäkin pystyt toteuttamaan mahdottomaltakin tuntuvan asian, kun uskallat uskoa itseesi ja luottaa itseesi.

Ei haittaa vaikka välillä on vaikeita hetkiä – voit varmasti kuvitella, että niitä on ollut esimerkiksi Johanilla, kun hän on matkannut omin voimin koko maapallon läpi.

Kun muistat, mihin olet menossa ja otat yhden askeleen kerralla, niin pääset perille, taatusti – samalla voit nauttia (tai yrittää nauttia) matkan jokaisesta askeleesta.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image