5 parasta asiaa suomalaisissa amerikkalaisen silmin

Meillä suomalaisilla on usen tapana nähdä ne asiat, missä emme ole niin hyviä kuin muut. Suomalaisessa arjessa on kuitenkin joitain ulkomaalaisen silmissä todella hienoja arvoja, joita emme ehkä näe, koska joko pidämme niitä itsestäänselvyyksinä tai kiinnitämme huomiota asioihin, jotka eivät ole hyvin. Tässä amerikkalaisen listaus suomalaisten parhaista tavoista:

1. Hiljaisuus

— Monet pelkäävät epämukavaa hiljaisuutta sosiaalisessa tilanteessa. Suomalaisille se ei kuitenkaan näytä olevan niin ongelmallista kuin ulkomaalaisille. Ymmärrämme, että satunnaiset hiljaisuudet ovat osa luonnollista kanssakäymisen rytmiä.

hiljaisuus

2. Rehellisyys

— Suomen kielessä ei ole ilmaisuja, jotka vain sanomme ollaksemme kohteliaita. Englannin kielessä näitä käytetään paljon vaikka itse sanomaa ei tarkotettaisiinkaan. Suomalaiset ovat suoria ja tarkoittavat sitä, mitä sanovat.

3. Ekologinen syöminen

— Meidät opetetaan pienestä asti, että ruokaa ei saa heittää roskiin vaan kaikki on syötävä. Joissakin kouluissa on jopa otettu bioastiat kokonaan pois käytöstä, jolloin ruoan pois heittäminen on mahdotonta.

4. Kahvista nautiskelu

— Meillä ei ole tapana ottaa kahvilasta kahvia mukaan ja tämän jälkeen juosta se kädessä seuraavaan paikkaan. Istumme alas, nautimme ja hörpimme kahviamme. Hidastamme kahvin äärelle.

sauna

5. Sauna

— Olemme kasvaneet miljoonien saunojen maassa, eikä meille alastomuus julkisessa saunassa ole epämukavaa. Monille ulkomaalaisille tämä on kuitenkin erittäin hämmentävä ajatus.

Suomessa asuvan amerikkalaisen opettajan kirjoituksen suomalaisista tavoista voit lukea täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image