Täsmäapua kilpirauhasen toiminnan tueksi – “Pyrkii normalisoimaan kilpirauhasen toimintaa”

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Jos sinua piinaa jatkuva väsymys, alakulo, viluinen olo ja kylmät väreet, saatat sairastaa tietämättäsi kilpirauhasen vajaatoimintaa. Kilpirauhasen vajaatoiminta (hypotyreoosi) syntyy, kun kilpirauhanen ei enää pysty tuottamaan riittävästi kilpirauhashormoneja. Monilla vajaatoimintaan viittaavia oireita voidaan hoitaa masennuksena. Jos oireisiin kiinnitetään huomiota jo ajoissa, voidaan lievä kilpirauhasen vajaatoiminta mahdollisesti korjata normaaliksi ilman varsinaisia lääkkeitä. Tässä ovat tärkeänä tekijänä elämäntavat, ruokavalio ja ravintolisät.

Hiljaittain markkinoille saatiin täsmävalmiste kilpirauhasen toiminnan tukemiseen, Biomedin kehittämä TH Intensive. Kysyimme fytonomi Birgit Stenroosilta lisätietoja tästä tuotteesta.

Kenelle TH Intensive -valmiste on tarkoitettu?

Niille jotka epäilevät oireiden perusteella että heillä voisi olla kilpirauhasen vajaatoimintaa tai kokeiden perusteella tietävät että näin on. Joskushan arvot saattavat heitellä ja kaikille ei heti määrätä lääkitystä vaan tilannetta seurataan. TH-intensive pyrkii normalisoimaan kilpirauhasen toimintaa. Soveltuu henkilöille, joilla on kliininen tai piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta ja se antaa myös lisätehoa suoritukseen, kestävyyttä vaativissa tilanteissa (tyrosiini).  Tyrosiinia ja jodia tarvitaan T4-kilpirauhashormonin valmistamiseksi. Sinkki ja seleeni ovat osatekijöinä T4-hormonin muuntumisessa T3-hormoniksi. C-vitamiini suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä. Niasiini auttaa säätelemään verensokeria. Glysiini aktivoi kilpirauhasen toimintaa.

Voiko sen käytön aloittaa ilman lääkärin valvontaa?

Jos käyttää tyroxiini tms. lääkitystä niin suositellaan että asiasta neuvotellaan lääkärin kanssa. Monet lääkärit eivät vain ikävä kyllä suosittele mitään ravintolisiä vaikka joskus ne olisivat erittäin tärkeitä tukihoitona. TH-intensive sisältää ravintoaineita joita päivittäin pitäisi muutenkin saada ravinnosta. Jodin ja L-tyrosiinin pitoisuudet ovat virallisia suosituksia korkeammat ihan tarkoituksella. Monella kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivällä on jodin puutos. Pitää kuulostella omia tuntemuksia käytön aikana. Tuotteen reseptin ovat suunnitelleet kaksi potilastyötä tekevää alan asiantuntijaa.

Voiko TH Intensive aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaa?

TH-intensivessä jodin pitoisuus on suositustasoja korkeampi. Jodi on olennainen kilpirauhashormonien rakennusosa, ja sillä on yhteys kilpirauhasen vajaatoimintaan. Vaikka joidenkin tutkimusten mukaan ylisuuret jodiannokset voisivat ristiriitaisesti johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaan tai jodin aikaansaamaan kilpirauhasen liikatoimintaan taikka vaikuttaa autoimmuuniin kilpirauhasen liikatoimintaan, on tärkeää huomata, että liika jodi edellyttää erittäin suuria annoksia ja haitalliset vaikutukset voivat johtua sinkin ja seleenin riittämättömyydestä. Siksi TH-intensive sisältää tarkoin suunnitellun reseptin mukaan kaikkia näitä ravinteita.

Miten TH Intensiveä pitäisi käyttää? Kuuriluonteisesti vai säännöllisesti?

Vaikka tuotetta pidetään nopeavaikutteisena, suositellaan kuitenkin pidempiaikaisia kuureja ja käyttö kannattaa aloittaa puolelle pussillisella päivässä. Kuurin pituus on yksilöllinen, koska kilpirauhasen toiminta pyritään saamaan tasapainoon ja se on tietysti yksilöllistä.

Onko mahdollista korvata kilpirauhaslääkitys TH Intensivellä?

Periaatteessa kyllä, silloin jos vajaatoiminta on vielä vähäistä. Silloin ruokavalio, kilpirauhasta kuormittavien myrkkyjen välttäminen ja oikeat lisäravinteet ovat avainasemassa.

Onko TH intensiven käyttö suositeltavaa jos haluaa tukea kilpirauhasen toimintaa stressin aikana?

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote kovan stressin aikana. Se auttaa elimistöä sopeutumaan stressaaviin tilanteisiin ja antaa energiaa. Tuotteessa oleva L-tyrosiini on aminohappo joka on kilpirauhashormonien lisäksi mm. dopamiinin, noradrenaliinin ja adrenaliinin esiaste ja sen käyttöalueita ovat mm. henkinen väsymys, uupumus ja ahdistuneisuus.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image