Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.
Sinkki on elimistölle välttämätön ravintotekijä. Meissä on sinkkiä noin 2000 mg ja WHO on määritellyt aikuisen päivttäiseksi tarpeeksi 15 mg (raskauden aikana 20 mg ja imetyksen aikana 25 mg). Sinkki osallistuu lähes kaikkiin aineenvaihdunnallisiin tapahtumiin.
Erikoisen tärkeä sinkki on immuunijärjestelmän toiminnalle, sillä ilman riittävää sinkkiä uusien valkosolujen muodostus kärsii. Sinkkiä tarvitaan antioksidanttina solurakenteiden suojauksessa estämään vapaiden radikaalien, raskasmetallien, ympäristömyrkkyjen ja kemiallisten lääkkeiden aiheuttamia vaurioita.
Ihmisen omien sinkkivarastojen riittävyys on yksilöllinen ja lisää haasteita tuovat infektiosairaudet, jotka tyhjentävät täydenkin varaston vajaassa viikossa. Runsas kahvin, teen ja alkoholin käyttö sekä voimakas hikoilu lisäävät sinkin eritystä. Sinkin puutteessa vastustuskyky heikkenee ja ihminen saattaa altistua virus- ja bakteeritulehdusten lisäksi jopa syövälle. Monet ihosairaudet, kynsien ja hiusten kasvuhäiriöt ja mielialan muutokset voivat olla puutosoireita. Maku- ja hajuaisti ovat erittäin herkkiä sinkin puutteelle. Ripuli on usein sinkin puutteen ensimmäisiä oireita.
Sinkkiä saa monipuolisesta ravinnosta. Erinomaisia sinkin lähteitä ovat mm. vehnälese, maksa, osterit, poro, hirvi, kuivattu basilika ja cashewpähkinä.
Markkinoilla on useita sinkkivalmisteita. Biomedin BioZink-valmisteessa sinkki on luonnonmukaisessa ja hyvin imeytyvässä kelaattimuodossa, jolloin keho pystyy käyttämään sen tehokkaasti hyväkseen.
BioZink-valmisteita myyvät asiantuntevat luontaistuotekaupat.
Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.