Onnen äärellä: Tervetuloa lukemaan!

Oma tieni elämäntaitoasioiden äärelle ja myös onnellisuutta pohtivaksi ihmiseksi on käynyt kliseisen tavan eli kriisin ja sitä seuranneen elämänmuutoksen kautta. Tuolloin vuosia sitten kuvittelin, että en ikinä enää voisi olla onnellinen. Nykyään ihmettelen lähinnä sitä, kuinka sokea ja väärässä olinkaan.

Noina aikoina elämässäni vallitsi dominoefekti. Muutosta seurasi toinen. Ja jos jokin asia ei muuttunut itsestään, pidin huolen siitä, että muutin sitä itse. Myin asuntoni, vaihdoin työpaikkaa ja tutustuin uusiin ihmisiin, vain muutamia mainitakseni. Ulkopuolisen silmin säntäilyni vaikutti ehkä hervottomalta, mutta se oli minun tapani toimia ja alkaa eheytyä ihmiseksi, joka silloin en edes tiennyt olevani.

Elämäntaitokirjallisuuteen törmäsin aika tarkalleen muutama vuosi sitten, kun tutkin omaa kirjahyllyäni! Toki tiesin kyseisen kirjallisuusgenren olemassa olosta, mutta en ollut ollut kiinnostunut siitä oikeastaan juurikaan. Viisas sukulaiseni oli kuitenkin jo vuosia sitten antanut minulle lahjaksi kirjoja, joista yllättäen koin saavani paljon irti.

Siitä hetkestä ja omasta kirjahyllystäni alkoi matkani kohti parempaa hyvinvointia ja onnellisempaa minää. Samalla polulla olen edelleen. Tiedän, että tällä reissulla en pääse ikinä perille, joten yritän parhaani mukaan nauttia matkasta. Voin kuitenkin sanoa olevani nyt onnellisempi kuin ehkä ikinä aikaisemmin. Ainakin useimmiten.

Onni on hetkiä. Onni ja onnellisuus ovat myös mielenrauhaa ja tyyneyttä. Onnellisuus ei tarkoita sitä, että joka hetki olisi juhlaa tai mieli olisi aina iloinen. Lapset kiukuttelevat, työhommat menevät puihin tai tulee riitaa ystävän kanssa. Silti voi tuntea onnellisuutta. Kaiken sen hyvän lisäksi, mitä elämä antaa, se heittelee, kokeilee ja muistaa joskus syvästi satuttavilla tilanteilla ja tapahtumilla. Se on täysin normaalia.

Onnellisuus ei ole myöskään sitä, että olisi vapaa kielteisistä tunteista tai ajatuksista. Onnellisuus sisältää myös kärsimystä, mutta kärsimykseen ei ole pakko jäädä jumiin, ainakaan vuosiksi. Aina voi valita toisin.

Oma onnellisuuden tunteeni ja onnen hetkeni koostuvat toisinaan mitättömältäkin tuntuvista murusista. Niitä murusia tahdon jakaa teidän kanssanne. Tervetuloa siis lukijakseni.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image