Leppoisa viikonloppu Hangossa – Lukija kertoo

Kuvat ja teksti: nimimerkki Hayley

Matkakohteen kaukainen sijainti tai eksoottisuus ei ole edellytys uusille elämyksille ja kokemuksille. Joskus vähemmän on enemmän. Joskus pieni matka lähikohteeseen voi olla se, mitä tarvitset arjesta irtautumiseen, rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen. Tällaiseksi osoittautui pidennetty viikonloppureissu aurinkoiseen Hankoon.

Jo matka kohti määränpäätä lupasi hyvää, tapasimme matkakumppanini kanssa rautatieasemalla, hyppäsimme junaan, ja työviikon kiireet oli jo unohdettu. Junamatkan rentous viritti tunnelmaa hyvään suuntaan, saatoimme rauhassa vaihtaa kuulumiset ja suunnitella viikonlopun ohjelmaa. Oli vasta toukokuun puoliväli, mutta sääennuste lupasi aurinkoa ja hellelukemia lähenteleviä lämpötiloja. Onnittelimme itseämme loistavasta matka-ajankohdan valinnasta!

Perillä Hangossa majoituimme ihastuttavaan, vanhaan huvilaan perustettuun bed & breakfast -tyyppiseen majataloon. Viikonlopun päivät kuluivat ulkoillen, päivää paistatellen ja ylipäänsä nautiskellen. Kesäkaupunki Hanko oli vielä kovin hiljainen ja unelias, toukokuussa kesän vilinä antoi vasta odottaa itseään. Tämä olikin meidän mieleemme, saimme nauttia aidoista kesätunnelmista ilman väenpaljouksia. Kuin koko kaupunki olisi ottanut meidät ainoina, hartaasti toivottuina vieraina vastaan.  Käsityönä taiteiltuja leivonnaisia pihakahvilassa, kuplajuomaa aurinkoisella kalliolla, rupattelutuokio vehreässä puistossa ja varhainen aamukävely täysin hiljaisessa, upeaan auringonpaisteeseen vähitellen heräävässä kaupungissa… Mikä voisi olla leppoisampaa.

Junan suunnatessa takaisin kotia kohti palasin hetkeksi takaisin menomatkan mietteisiin ja odotuksiin. Ne olivat täyttyneet, ja enemmänkin. Tuntui kuin olisimme olleet matkalla vähintäänkin viikon tai pari, olo oli rentoutunut ja tunsin itseni taas valmiiksi alkavan arkiviikon haasteisiin. Mutta vasta seuraavana päivänä, sainhan vielä hetkisen nauttia junamatkasta ja retkemme jälkitunnelmista. Suljin silmät ja nojasin vieressä torkkuvan matkakumppanini olkaan… Leppoisaa…

Nimimerkki Hayley osallistui tällä tekstillä ja kuvalla toukokuun 2011 Kerro leppoisin matkamuistosi -kilpailuun.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image