Tunnustele hetken aikaa kehoasi, sen oikeaa ja vasenta puolta. Koskeeko toiseen puoleen enemmän kuin toiseen? Onko toinen puoli voimakkaampi?
Moni tietää, että ihmisen aivot jakautuvat kahteen aivopuoliskoon: vasempaan, loogiseen ja rationaaliseen, sekä oikeaan, luovaan ja intuitiiviseen. Harva kuitenkaan tietää, että nämä jaottelut pätevät myös muualle vartaloon, vaikkakin toisinpäin. Aivorungon kohdatessa selkärangan niskan yläosassa näistä kahdesta puoliskosta lähtevät hermot menevät ristiin. Niinpä kehosi oikea puoli on yhteydessä olemuksesi rationaalisen puolen kanssa ja vasen puoli taas luovempien ja tunteellisempien ominaisuuksien kanssa.
Monen itämaisen perinteen mukaan kehon oikea puoli edustaa maskuliinisuuden periaatetta, niin miehissä kuin naisissakin, vasemman puolen ilmentäessä feminiinistä puolta.
Kehon oikean puolen ongelmat voivat naisilla heijastaa esimerkiksi konfliktia äitinä olemisen ja uran välillä tai olla merkki vaikeuksista esiintyä itsevarmana ja luottamusta herättävänä työpaikalla.
Miehellä ongelmat voivat merkitä konfliktia oman maskuliinisuuden ilmaisemisessa tai vastuunkantamisessa perheestä, tai vaikeuksia työssä tapahtuvassa kilpailussa. Oikea puoli heijastaa niin naisilla kuin miehilläkin myös suhdetta elämään vaikuttaviin miespuolisiin ihmisiin, kuten isään, veljeen, rakastajaan tai poikaan, sekä kaikkia näissä ihmissuhteissa ilmeneviä konflikteja.
Naisen kehossa vasemmalla puolella esiintyvät ongelmat heijastavat asioita, jotka liittyvät naisellisuuteen ja haavoittuvuuden ilmaisemiseen, äitiyden ja hoivaavuuden ristiriitoihin, sekä siihen, kuinka olla sekä vastaanottavainen että reagoiva. Miehen kehossa vasemman puolen ongelmat heijastavat vaikeutta ilmentää hoivaavuutta ja herkkyyttä, itkeä tai näyttää tunteitaan. Koska pojille kerrotaan, että rohkeat miehet eivät itke, ovat harvat aikuiset miehet kosketuksissa herkemmän puolensa kanssa. Lisäksi vasen puoli ilmentää, niin naisilla kuin miehilläkin, suhdetta naispuolisiin ihmisiin, kuten äitiin, siskoon, rakastajattareen, vaimoon tai tyttäreen.
Tunnustele kehoasi uudelleen. Pakottaako toista olkapäätäsi? Jomottaako alaselkääsi aina jostakin tietystä kohdasta?
Lähde:
Deb Shapiro: Kehosi paljastaa mielesi
Basam Books 2009