Mikä on ekokampaamo?

Purkeissa lukee kauniilla käsialalla: kehäkukka, vadelmanlehti, laventeli, siankärsämö, kamomilla, merilevä. Punotusta korista löytyy vielä raparperinjuuria ja lepänkäpyjä. Nämä yritit ja luonnontuotteet ovat peräisin ekokampaajan omalta kesämökiltä ”ja myös asiakkaat tuovat niitä mukanaan” kertoo ekokampaaja Opri Karttunen parturi-kampaamo Peppecosta. ”Niitä sekoittelemalla saadaan monenlaisia värisävyjä hiuksiin ja erilaisia hemmottelevia hoitoja hiuksille ja hiuspohjalle”, hän jatkaa.

Ekokampaajien tärkein periaate on kunnoittaa sekä luontoa että ihmistä. Värit ja hoidot pyritään tekemään luonnosta saatavilla aineksilla. Jos muita kuin luonnontuotteita on syytä käyttää, ekokampaaja on perinpohjin selvillä tuotteiden ainesosista ja hän pyrkii välttämään kaikkia ylimääräisiä kemikaaleja.

”Esimerkikisi vaalennuksia ja permanentteja ei voi tehdä luonnontuotteilla, ja sitä kuitenkin halutaan minunkin kampaamossani”, Karttunen sanoo. ”Mutta sitten vain valitaan ne tuotteet, joissa on vähiten kemikaaleja.”

Ihmistä kunnioitetaan ekokampaamossa kokonaisuutena, ei pelkkänä tukkana: mieli ja keho astuvat sisään samassa paketissa. Esimerkkinä voisi ottaa vaikka stressin vaikutuksen hiuksiin: Henkinen kuormitus heikentää hapen ja veren kulkeutumista hiustuppeen, jolloin hius alkaa voida huonosti. Hius saattaa vaurioitua tai pudota.

Päänahan verenkiertoa saadaan ekokampaamossa parannettua  intialaisella päähieronnalla. Ja mielen rahoittumista tuetaan esimerkiksi käyttämällä päähieronnassa laventeliöljyä. Näin voidaan siis lievittää sekä stressin henkisiä että fyysisiä seurauksia. Ja kun hiukset vielä pestään luomusampoolla, niin hiustuppi pysyy auki, ja hiuksella on mahdollisuus elää ja voida hyvin.

”Minulla on vain yksi asiakas kerralla kampaamossa. Haluan, että täällä on rauhallinen ja rentouttava tunnelma”, Karttunen kertoo muista stressiä vähentävistä seikoista.

Mielenrauhaa lisää myös se, että kampaamossa ei haise kemikaaleille ja se, että Karttunen kertoo ostaneensa kaikki kampaamonsa kalusteet käytettyinä.

Vaikka ulkona on kinoksittain lunta, Peppecossa on ikuinen kesä ihanine kuivattuine kasveineen ja hyvine tuoksuineen. Ja lämmin mieli.

Tässä esimerkki ekokampaamon hoidosta:

Asiakkaalla on rasvoittuva hiuspohja, joka kutisee ja hilseilee. Hän on myös stressaantunut ja kaipaa rentoutusta. Näin ollen ekokampaaja tekee asiakkaalle rentouttavan  intialaisen päähieronnan, jossa käytetään antiseptista jojobaöljyä, joka balansoi rasvoittuvaa hiusta. Myös muutama tippa laventeliöljyä auttaa rasvaisuuteen, ja lisäksi sen tuoksu rentouttaa.

Hieronnan jälkeen tehdään hoito keltasavella, johon lisätään siankärsämöä, kehäkukkaa, sitruunamehua ja luonnonjugurttia. Hoidon annetaan vaikuttaa pyyhkeen alla 30 minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois.

Lopuksi ekokampaaja tekee asiakkaalle energialeikkauksen, jota kutsutaan vertauskuvallisesti hiusten feng shuiksi. Energialeikkauksessa tehdään harmonisia linjoja, ja sen aikana kammataan hiuksia voimakkaasti, jolloin kuona-aineet poistuvat kehosta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image